Dortmund, İlkay'asahip çıktı

Borussia Dortmund’un yıldız oyuncusu İlkay Gündoğan, transfer söylentilerine son noktayı koydu

Dortmund, İlkayasahip çıktı
16 Nisan 2014 Çarşamba 16:11 tarihinde eklendi.

Başta Barcelona olmak üzere Avrupa’nın önde gelen birçok takımıyla adı geçen İlkay, takımıyla olan söyleşmesini 2016’ya kadar uzattı.

    İlkay Gündoğan kariyeri boyunca bugüne kadar 104 Bundesliga maçında 12 gol 11 asistle oynadı. Şampiyonlar Ligi’nde 14 maçta 1 gol ve iki asist yaptı. 8 kere giydiği Alman Milli takımı formasıyla da 2 gol ve 2 asiste sahip olan İlkay, ağustos ayından beri sakatlığı sebebiyle forma giyemiyor.

    Sarı-Siyahlı kulübün sportif direktörü Michael Zorc, “İlkay’ın sakatlığından kaynaklanan özel durumdan dolayı sözleşme imzalamaktan memnunuz ve onun önümüzdeki sezondan itibaren bütün potansiyeliyle Dortmund’a faydalı olacağını umuyorum.” dedi.

    Kulübüne teşekkür eden İlkay Gündoğan ise, “Bana bu takımın bir parçası olma imkânını sağladıkları için. Önümüzdeki günler ve aylarda takımıma ve arkadaşlarıma faydalı olmak için elimden geleni yapacağım.” şeklinde konuştu.

    İLKAY DÜNYA KUPASI’NA BİLE YETİŞEBİLİR

    İlkay’ın takımda kalmasına sevinen Teknik direktör Jürgen Norbert Klopp, “İlkay’ın iyileşeceğine inanıyor musunuz?” şeklindeki soruya, “İlkay’a bu haliyle bile birçok transfer teklifi geldi. Fakat o bizi tercih etti. Onun iyileşeceğine inanıyorum. Bundesliga’nın bitimine 4 hafta var. Dünya kupasına bile yetişebilir.” dedi.


CİHAN