Dortmund şampiyonluğa koşuyor

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) bugün oynanan 31. hafta maçları sonunda lider Borussia Dortmund, Ruhr derbisinde Schalke 04'ü 2-1 yenerek, şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Dortmund şampiyonluğa koşuyor
14 Nisan 2012 Cumartesi 22:13 tarihinde eklendi, 1.007 kez okundu.

Schalke 04'e konuk olan Borussia Dortmund, 9. dakikada Farfan'ın attığı golle 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan 18. dakikada Lukasz Piszczek ve 63. dakikada Sebastian Kehl'in attığı gollerle 2-1 galip ayrıldı. 

     
Geçen hafta en yakın rakibi Bayern Münih'i yenen, bu hafta da Schalke 04'den 3 puan alan lider sarı-siyahlı ekip, puanını 72'ye yükseltti. 
   
Borussia Dortmund, Bayern Münih'in sahasında Mainz 05 ile golsüz berabere kalmasıyla Bavyera ekibi ile olan puan farkını da 8'e çıkardı. 
     
Gelecek hafta Borussia Mönchengladbach ile karşılaşacak olan Borussia Dortmund, maçtan galip ayrılması durumunda 8. şampiyonluğunu kutlayacak. 
     
Gelecek yıl UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı hedefleyen Schalke 04, 64 puanı bulunan Bayern Münih'in ardından 57 puanla 3. sırada yer aldı. 
     
Ligde kalma mücadelesi veren Hamburg, sahasında Hannover 96'yı Heung Min Son'un attığı tek golle geçerek altın değerinde 3 puan aldı.Hamburg, puanını 34'e çıkartarak 14. sırada yer alırken, Hannover 44 puanla 7. sırada kaldı. 
     
Düşme hattında yer alan Hertha Berlin, deplasmanda Bayer Leverkusen ile 3-3 berabere kaldı. Başkent ekibi karşılaşmanın 44. dakikada Stefan Kiessling ve 51. dakikada Andre Schürrl'nin golleri ile 2-0 geriye düştü. Pierre-Michel Lasogga'nın golü ile 63. dakikada farkı 1'e indiren Hertha Berlin, 65. dakikada Eren Derdiyok'u ceza sahasında düşüren Levan Kobiashvili'nin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Bayer Leverkusen, kazandığı penaltı vuruşunu ise değerlendirmedi. Daha sonra sahneye çıkan milli futbolcu Tunay Torun, 71 ve 77. dakikalarda attığı gollerle takımını 3-2 öne geçirdi. 
   
Ev sahibi ekip, 84. dakikada Stefan Kiessling'in attığı golle maçın skorunu belirledi ve karşılaşma 3-3 berabere tamamlandı. 
   
Mavi-beyazlı ekip, rakiplerinin puan aldığı haftada deplasmandan 1 puanla dönmesi farkın çok fazla açılmamasını sağladı ve takımın ligde kalma umudunu az da olsa korudu. Hertha Berlin, 28 puanla 17. sırada yer alıyor. 
     
Ligin son sırasında yer alan FC Kaiserslautern, sahasında FC Nürnberg'e 2-0 yenilerek 20 puanda kaldı ve kümede kalma şansını zora soktu. 
 
     Bundesliga'da bugün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle: 
     Schalke 04-Borussia Dortmund..: 1-2 
     Hamburg-Hannover 96...........: 1-0 
     FC Kaiserslautern-FC Nürnberg.: 0-2 
     VfL Wolfsburg-FC Augsburg.....: 1-2 
     Bayer Leverkusen-Hertha Berlin: 3-3 
     Bayern Münih-Mainz 05.........: 0-0