Dosya masrafı zaferi!

Bankaların kredi kullananlardan aldığı dosya masraflarının hukuk yoluyla tüketiciye geri ödenmesi yolunda kazanılan davalara bir yenisi de İzmir’den eklendi.

Dosya masrafı zaferi!
05 Nisan 2013 Cuma 13:30 tarihinde eklendi, 1.549 kez okundu.

 

Emekli işçi Ahmet Genç, 5 bin TL’lik tüketici kredisi için banka tarafından alınan 304 TL’yi mahkeme kararıyla geri aldı, "Mağdur olan tüketicilere örnek olsun" dedi.
 
İzmir’de yaşayan 50 yaşındaki Ahmet Genç, geçen yıl, ihtiyaçlarını karşılamak için özel bir bankanın şubesinden 5 bin TL tüketici kredisi çekti. Banka, 304 TL dosya masrafını keserek geri kalan krediyi Genç’e verdi. Türkiye’de, özellikle son zamanlarda çok sayıda tüketicinin mahkeme yoluyla kredilerdeki dosya masraflarını geri alması üzerine Genç de soluğu Konak Tüketici Hakem Heyeti’nde aldı. Heyetin, kesilen ücretin geri ödenmesine dair kararına bankanın itiraz etmesiyle hukuki mücadele, mahkemeye taşındı. 
 
Genç, İzmir 3’üncü Tüketici Mahkemesi’nden gelen kararla sevindi. Şikayeti değerlendiren mahkeme, dosya masrafı adı altında kesilen 304 TL paranın Genç’e iadesine karar verdi. Genç, karar üzerine parayı da bankadan tahsil etti.
 
’ÖRNEK OLSUN’
 
Bankaya karşı hukuk yoluyla sonuç alan Genç, "Tüketicilerin artık haklarını bilmesi lazım. Kredi çekerken yazıyla dolu bir sürü kağıt imzalatıyorlar. Kimse tabii ki okumuyor. Ancak her şey sözleşmelere bağlı değil. Ben de gidip hakkımı aradım ve kazandım. Benim gibi binlerce insan var. Herkes hukuken hakkını arayabilir. Hakkını aramak isteyenlere örnek olsun, korkmadan mücadelelerini versinler. Mutluyum" dedi.

DHA