Döviz artışı Kiev maçını vurdu

Dinamo Kiev ile Beşiktaş’ın şubat ayındaki Avrupa Ligi karşılaşmasına kapasitenin iki katı ilgi gösteren futbolseverlerin Ukrayna keyfi yüksek döviz kuruna yenildi.

Döviz artışı Kiev maçını vurdu
15 Ekim 2011 Cumartesi 13:02 tarihinde eklendi.

 

Kiev’de perşembe günü oynanacak maç için acentelerin turlarının elde kalmamasına Pascal Nouma bile çare olamadı.
 
Bu yılın şubat ayında UEFA Avrupa Ligi 2’nci tur mücadelesinde karşılaştığı Dinamo
Kiev maçı için satışa çıkarılan bilet sayısının iki katı kadar Beşiktaşlı taraftarı Ukrayna’ya götüren seyahat  acentelerinin turları bu yıl ellerinde kaldı. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de şubat ayında oynanan ve Beşiktaş’ın 4-0 yenildiği karşılaşmaya yaklaşık 5 seyahat acentesi tur düzenlerken, gelecek hafta perşembe günü Avrupa  Ligi’nde yine karşılaşacak iki takımın arasındaki maçta siyah beyazlı taraftarları kapmak için yaklaşık 20 acente yarışa girdi. Acentelerin geçen karşılaşmaya göre tur fiyatını 399 Euro’lara kadar düşürüp, bileti de ‘isteğe bağlı’ olarak düzenlemelerine ve Beşiktaşlı ünlü futbolcu Pascal Nouma’yı bile tura dahil etmelerine rağmen siyah beyazlı taraftarların mücadeleye ilgisi düşük olunca uçak ve otellerde ayrılan yerler boş kaldı.
 
 
MAÇ BİLETİ TURDAN AYRI SATILIYOR!
Beşiktaş’ın Avrupa Ligi mücadelesinde  önümüzdeki hafta perşembe günü Dinamo Kiev ile yapılacak maç için rekor sayıda seyahat acentesinin program oluşturması dikkat çekti. Yaklaşık 20 seyahat acentesi şirketi tarafından verilen ilanlarda ‘maç bileti istenildiği takdirde 45 Euro’ya satılır’ ibaresi dikkat çekiyor. 19 Ekim çıkışlı ve 21 Ekim geri dönüşlü olan Türk Hava Yolları ve Aerosvit Havayolları’nın uçuşlarıyla yapılan turlarda 5 yıldızlı otellerde konaklama bedeli 629 Euro’ya kadar çıkıyor.
 
 
Kiev turunu Nouma yapıyor!
Demet Sabancı Çetindoğan’ın sahibi olduğu World Travel Trip seyahat acentesinin organize ettiği Dinamo Kiev - Beşiktaş maçı turunda ekibe Pascal Nouma liderlik yapacak. Tura katılanlar Pascal ile birlikte Kiev sokaklarında dolaşarak maçı izleyecekler, buradan çekilen görüntüler World Travel Channel kanalında yayımlanacak. 2 gecelik 629 Euro’dan başlayan fiyatlara satılan turda Kiev’in tarihi ve turistik mekânları dolaşılırken, akşamları da Ukrayna’nın
renkli gecelerinin tadı çıkarılacak.
 
Maça talep beklentinin çok altında
Geçen maçın aksine Ukrayna’ya 300 kişilik grubu götüreceklerini ifade eden Jolly Tur Dış Turlar Müdürü Tolga Tekin, “Turlara ilgi umduğumuz gibi olmadı. Geçen şubat  ayındaki karşılaşmaya bunun 3 katı taraftarı götürmüştük” dedi. Prontotour’un patronu Ali Onaran ise geçen yıl önemli oranda taraftar götürdükleri Beşiktaş’ın yurtdışındaki UEFA Avrupa Kupası maçlarına bu yıl daha küçük gruplarla gittiklerini belirtti.