Dövme tutkunlarına müjde!

Dünyanın en köklü sanatlarından dövmenin dünyaca ünlü ustaları, 15-16 Eylül’de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek İstanbul Tattoo Convention Fuarı’nda bir araya gelecek.

Dövme tutkunlarına müjde!
26 Ağustos 2012 Pazar 17:07 tarihinde eklendi, 3.829 kez okundu.

 

Türkiye ve dünyada ün yapmış dövme ustaları ile dövme tutkunlarını buluşturacak olan fuarı yaklaşık 10 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
 
USTALARDAN DÖVME ŞOV
Fuara, İzmir’den Antalya’ya Eskişehir’den Muğla’ya Türkiye’nin birçok yerinden ünlü dövme sanatçılarının yanı sıra Litvanya, Japonya, ABD, İngiltere, Yunanistan, İskoçya ve Çin’den dünyaca ünlü usta isimler katılacak. Sektörün öncülerinden Golden Arrow tarafından düzenlenecek fuardaki şovlarda, Hollywood starları ve dünyaca ünlü sporcuların dövmelerini yapan ünlü dövme sanatçıları hünerlerini sergileyecek. Dünyada 20’den fazla ülkeye ihracat yapan ve Romanya ile ABD’de ofisleri bulunan Golden Arrow’un Yönetim Kurulu Başkanı N. Şener Öner, Türkiye’deki dövme, piercing ve malzemeleri konusunda sağlık koşullarına uygun çalışma ortamları yaratmak için uğraş verdiklerini anlattı:
 
BEŞ KİŞİDEN ÜÇÜ DÖVMELİ
“Birlikte çalıştığımız ya da tedarikçisi olduğumuz dövme sanatçılarının Avrupa Dövmeciler Birliği üyesi ve Türkiye’de isim yapmış ve kendisini kanıtlamış sanatçılar olmasına dikkat ediyoruz. Sektörün gelişimine katkı sağlamak için sertifikalı eğitimler düzenliyoruz.” Avrupa ülkelerinde 18 - 35 yaş aralığında her beş kişiden üçünde dövme olduğunu belirten Öner, “Futbolcu, sanatçı, doktor, avukat aklınıza gelen gelmeyen her meslek grubundan insan dövme yaptırıyor. Geçmişte Latince, Çince yazılarla dövme yaptırmaya gelenler yerine şimdi özel tasarımlar yapıyoruz” dedi.
 
Habertürk