Down Sendromlu çocuklardan tiyatro gösterisi

Bilecik'in Bozüyük ilçesinde ANKA Zihinsel Engelli (Down Sendromlu) Çocuklar Tiyatro Grubu tarafından oynanan 'Hacivat ile Karagöz' adlı tek perdelik komedi oyunu beğeni ile izlendi.

Down Sendromlu çocuklardan tiyatro gösterisi
12 Ocak 2014 Pazar 14:01 tarihinde eklendi.

Bozüyük Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında düzenlenen tiyatro etkinliğine Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Engelliler Derneği Başkanı İsmail Çelik ve dernek üyeleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katıldı. Tayfun Tospacı’nın yazıp yönettiği tek perdelik 'Hacivat ile Karagöz' adlı oyunun başrollerini paylaşan Down Sendromlu Hüseyin Ersin ve Bahadır Savaş’ın gösterileri neşeli dakikalar yaşattı. Oyunun sonunda izleyenlerle birlikte yapılan kolbastı da yoğun ilgi gördü.

Programın sonunda konuşan Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, başarılı oyunculara teşekkür ederek “Biliyorsunuz Down Sendromu 800 ya da 1000 çocuktan birinde görülen bir rahatsızlık. Bu çocuklarımızın hem kendine özgüveni ve de aynı zamanda toplum bilincini yaşatabilmemiz için onlara çok destek olmamız gerekiyor.

Bozüyükümüzde de Şehit Zafer İpek İş okulu var. Burada da eğitim gören öğrencilerimiz ve aynı zamanda öğrencilerimize büyük çaba sarf eden çok değerli bir okul müdürümüz var. Kendisi de aramızda. Bizler onları müsait olduğumuz zamanlarda ziyaret ediyoruz ve eksikleri var mı diye soruyoruz. Muhakkak tüm Bozüyük olarak her çocuğumuzu bu konularla ilgili hem bilinçlendirmek hem onlarında hayata bir anlamda daha bağlı kalmasını sağlayacağımız ve hep birlikte daha iyiye götürebileceğimiz inancındayım.” dedi.

Ardından başarılı oyunculara günün anısına seramik tabak hediye etti.

Öte yandan programın başında söz alan Bozüyük Engelliler Derneği Başkanı İsmail Çelik de “Biz engeliler olarak birbirimizin farkındayız ama normal bir vatandaşın bizi fark etmesi için bu gibi etkinliklerin ve sosyal sorumluluk projelerinin daha da artmasını istiyoruz. Gerçek yaşamın içinde var olduğumuzun bilinmesini istiyoruz” diyerek bu organizasyonun gerçekleştirilmesini sağlayanlara teşekkür etti.


CİHAN