'Down sendromlular ölsün'

İngiliz Yazar ve Evrimsel Biyoloji Profesörü Richard Dawkins, Down sendromlu bebeklerin dünyaya getirilmesinin "ahlâka aykırı" olduğunu söyledi

Down sendromlular ölsün
21 Ağustos 2014 Perşembe 19:48 tarihinde eklendi.
İngiliz Yazar ve Evrimsel Biyoloji Profesörü Richard Dawkins, korkunç isteğini “Bu bebeklerin dünyaya getirilmeleri ahlâka aykırı” sözleriyle açıkladı. Yazar, açıklamasının ardından yoğun tepki çekti.
 
“Down sendromlu bebeklerin kürtajla alınmasını” savunan Oxfordlu profesör, kendisine Twitter’dan yazan bir kullanıcının “Dürüst olmak gerekirse Down sendromlu bir bebeğe hamile kalırsam ne yapardım bilmiyorum. Gerçekten ahlâkî bir ikilem” şeklindeki ifadelerine “Kürtaj yaptırıp yeniden denersin. Seçeneğin varsa onu dünyaya getirmek ahlâksızlık olur” diyerek yanıt verdi.
 
'ET YİYENLERİN KÜRTAJA KARŞI ÇIKMAYA HAKKI YOK'
Açıklamasından kısa süre sonra eleştiri yağmuruna tutulan yazar, duruşunun “Ceninlerin insanî duyguları olmadığı için çok medeni” olduğunu belirtti.
 
Dawkins “Kürtaj tartışmasına önemli soru ‘O bir insan mı?’ değildir. Asıl sorulması gereken ‘O acı çekecek mi?’ olmalıdır” dedi ve ekledi: “Özellikle et yiyen insanların kürtaja karşı çıkmaya hakkı yoktur.”