Dr. Özkan'dan 4. yüz nakli

19 yaşındaki bir gencin yüzünü almak için Uşak’a gitti. Uygun görürse yüz naklini yapacak

Dr. Özkandan 4. yüz nakli
15 Mayıs 2012 Salı 08:56 tarihinde eklendi, 1.630 kez okundu.

 

Türkiye’nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi, intihar eden 19 yaşındaki bir gencin yüzünü almak için Uşak’a gitti. Prof. Dr. Özkan yüzü uygun görürse dördüncü yüz nakli ameliyatını yapacak.
 
Uşak'ta yaşam savaşını kaybeden gencin bağışlanan organ ve dokuları, dördüncü yüz nakli için umut oldu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde yapılan Türkiye’nin ilk tam yüz nakli ameliyatı ile tıp tarihine geçen Prof. Dr. Ömer Özkan, yüz dokusunu almak üzere dün Uşak’a gitti ve dördüncü yüz nakli operasyonunun gece yarısı itibariyle yapılmasının planlandığını söyledi.
 
Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın’ın, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkan’ın, beyin ölümü gerçekleşen gencin yüzünü almak için geldiğini bildirmesi üzerine, VATAN’a konuşan Özkan, nakil yapılacak hasta üzerinde henüz karar verilmediğini belirterek “Önce yüzü görmem gerekiyor. Ameliyat, bu (dün) gece yarısı itibariyle yapılacak” dedi.
 
Uşak Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın dün gazetecilere yaptığı açıklamada, intihar girişimi sonrasında kaldırıldığı Uşak Devlet Hastanesi’ndeki 7 günlük yaşam mücadelesini kaybeden 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz’ın organlarının ailesi tarafından bağışlandığını, bunun üzerine organ nakil merkezleriyle iletişime geçtiklerini söyledi.
 
Akdeniz Üniversitesi’yle de iletişim halinde olduklarını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu: “Türkiye’deki ilk yüz naklinin gerçekleştiren Prof. Dr. Ömer Özkan ve ekibi kadavranın yüzünü almak için Uşak’a geliyor. Ömer Özkan, Ankara’dan karayoluyla, ekibi ise Antalya’dan havayoluyla Uşak’a gelecek. Yüz alındıktan sonra kadavranın yüzü silikonla kaplanacak, eğer kol ve bacak alınırsa da yerine protez kol ve bacak takılacak. Bununla ilgili hazırlıkları tamamladık.”
 
8 Mayıs’ta bunalıma giren ve ikamet ettiği Atatürk Mahallesi’ndeki evin çatı katında kendini iple tavana asan 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz, ailesi tarafından son anda fark edilerek, Uşak Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı. Yoğun bakımda 7 gündür yaşam mücadelesi veren Yılmaz’ın beyin ölümünün dün gerçekleştiği açıklandı.

Vatan Gazetesi