Dram dolu yaşam mücadelesi

Suriye'deki iç savaştan kaçıp, Ankara'nın Altındağ ilçesi Bentderesi bölgesindeki boş bir alana yerleşen yüzlerce Suriyeli, olumsuz kış şartlarına rağmen yaşam mücadelesi veriyorlar.

Dram dolu yaşam mücadelesi
24 Kasım 2014 Pazartesi 13:07 tarihinde eklendi.
Sığınacak çadırları dahi olmayan çocuklar, gençler ve ileri yaştaki insanlara duyarlı vatandaşlar yiyecek, giyecek ve eşya yardımı yapıp, hayata tutunmalarına çalışıyorlar.
 
Bu bölgede bir insanlık dramı yaşandığını belirten ve adının açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, "Aracımla her gün bir-iki defa geçtiğim burada yağmura, soğuğa karşı yaşam savaşı veren her yaştan insan görüyorum. Eşimle birlikte bu bölgeye gelip, aracımla yiyecek yardımında bulunduk, ardından yine gelip, evde kullanmadığımız giyecekleri dağıttık. Burada kışlık montu olamayan bir erkek Suriyeli vatandaşa sırtımdaki giydiğim montları verdim, şimdi de gidip evde kullanmadığımız ev eşyalarını getireceğim. Bu bölgede bir insanlık dramı yaşanıyor. Bu bölgeye gelip, yaşanan insanlık dramına katkıda bulunsunlar" dedi.
 
Türkçe'yi çok az konuşabilen 18 yaşındaki Raşit Muhammed, Suriye'de yaşanan savaştan kaçarak bu bölgeye geldiklerini, paraları ve eşyalarının da olmadığını söyledi. Muhammed, "Geldiğimizde hava sıcaktı, ama şimdi soğuklarla karşı karşıyayız. Burada 5 aile var. Bu ailelerin 15'i çok küçük yaşlarda çocuk. Çoğu hasta. Toplam bu boş alanda yaşayan insanların sayısı 100'e yakın. Bize bazı vatandaşlar yemek ve para veriyorlar. Ancak böyle yaşıyoruz" dedi.
 
Yaktıkları ateşin başında ısınmaya çalışan Suriyeli vatandaşlar, yol kenarında duran araçların başına koşuşturup, yapılan yardımları yere indirmeden paylaşıyorlar. Bölgedeki gecekondularda yaşam mücadelesi veren binlerce Suriyelinin bulunduğu belirtildi. Suriyeli vatandaşların yıkık ve dökülen gecekonduları onarıp, kış şartlarına hazırlamaya çalışıyorlar.