Drogba erken geliyor!

Afrika Kupası'nda Drogba'lı Fildişi Sahili, Nijerya'ya 2-1'lik skorla yenilerek turnuvaya veda etti.

Drogba erken geliyor!
03 Şubat 2013 Pazar 19:30 tarihinde eklendi, 1.729 kez okundu.

 

Afrika Kupası'nın en büyük favorilerinden olan Fildişi Sahili bugün Nijerya karşısında 2-1'lik mağlubiyet alarak yarı finale çıkamadı. Didier Drogba, Emanuel Eboue ve Joseph Yobo gibi isimler nedeniyle bugün Türk futbolseverlerin de yakından takip ettiği Afrika Kupası çeyrek final maçında Nijerya ve Fildişi Sahili kozlarını paylaştı.
 
Karşılaşmaya iyi başlayan Nijerya 8. dakikada Victor Moses ile önemli bir fırsatı eline geçirdi, fakat Moses pozisyonda başarılı olamadı. İlerleyen dakikalarda gelişen Fildişi atağında ise takımın gol şansını değerlendiremeyen isim Tiote oldu.
 
İlk yarının sonlarına doğru baskılı olan Nijerya 43. dakikada öne geçti. Ceza sahasının dışından serbest vuruşu kullanan Nijerya'da uzak mesafeden topa vuran Emanuel Emenike kaleciyi avlamayı başardı. Golde asisti yapan isim ise Obi Mikel oldu.
 
İkinci yarıya fırtına gibi başlayan Fildişi Sahili ilk yarıdaki görüntüsünden oldukça uzaktı. 50. dakikada Nijerya kalesine yüklenen Fildişi Sahili golü bulmayı başardı. Didier Drogba'nın attığı pasta vuruşu yapan Tiote Cheik kaleciyi avladı ve durum 1-1'e geldi.
 
İkinci yarıda daha baskılı ve iyi olmasına rağmen golü bulamayan Fildişi 82. dakikada yeniden geriye düştü. Gelişen Nijerya atağında topla son buluşan isim Sunday Mba çektiği şutta topu filelere yolladı. Kalan sürede başka gol olmayınca da yarı finale Nijerya çıktı.
 
Nijerya yarı finalde Seydou Keita'lı Mali'nin rakibi oldu.

goal.com