DSİ, Viranşehir’e şube açıyor

Devlet Su İşleri (DSİ), Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde şube açıyor.

DSİ, Viranşehire şube açıyor
20 Ocak 2013 Pazar 20:07 tarihinde eklendi.

 

Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Akyürek ve Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda ilçeye DSİ’nin şube açacağı belirtildi.
 
Ocak ayı sonunda yapılacak olan ihale ile Ceylanpınar yolu üzerinde daire için 30 dönüm arazi ayrıldı. Milletvekili Akyürek açılan DSİ şube müdürlüğünde şimdilik 40 kişinin çalışacağını, ileriki zamanda bu sayının daha da artacağını ve istihdamın Viranşehir’de yapılacağını açıkladı.
 
Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ise ilçenin en önemli gelir kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu belirterek bitirilen sulama kanalları ile tarımın daha da gelişeceğine dikkat çekti. Kaymakam Kotan, DSİ şube müdürlüğü sayesinde bürokratik işlemlerin hem azalacağını hem de hızlanacağını kaydetti. 
 
DSİ Bölge Müdürü Numan Doğangündüz tarafından yaklaşık 90 muhtar ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerine kurumun çalışmaları hakkında bilgiler sunuldu, bitirilecek ara kanalları ile ilk etapta ilçenin 560 bin dönüm arazisinin Atatürk Barajı'nın suları ile sulanacağı açıklandı. 
 
Mardin ana kanalına suların akıtılması için suya 79 metre terfi ettirileceğini vurgulayan Bölge Müdürü Doğangündüz, bu sayede de 355 bin dönüm arazinin daha sulanacağını belirtti. 
 
Köy muhtarı İbrahim Korkmaz, toplantının köy ve ilçeler için çok büyük bir anlam taşıdığını belirterek biriken sorunların çözümü için DSİ’nin bir şubesinin ilçeye açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Selahattin Eyyubi Mahalle Muhtarı Cevdet Direk ise mahallesinin diğer mahaller gibi 1 aydır karanlıkta kaldığını bu yüzden çocukların derslerine çalışamadığını ve esnafların kesilen elektrik kesintileri yüzünden büyük sıkıntılar yaşadığını vurguladı. Kervansaray köy muhtarı Zülfikar Çay da Türkiye'nin yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla zengin bir ülke olduğunu, kardeşlik için yaşamak istediklerini dile getirdi.

CİHAN