DSP kongresinde kavga

DSP Genel Başkanı Masum Türker’in de katılımıyla gerçekleşen DSP Kocaeli İl Kongresi’nde bir adayın listesinin eksik olması nedeniyle adaylığı kabul edilmeyince çıkan tartışmalar, büyüyüp kavgaya dönüştü.

DSP kongresinde kavga
25 Mart 2013 Pazartesi 09:42 tarihinde eklendi.

 

Kocaeli Yüksek Öğrenimliler Derneği (KYÖD) Sosyal Tesisleri'nde yapılan kongreye, DSP Genel Başkanı Masum Türker, mevcut İl Başkanı Selman Gür, rakibi Derince İlçe eski Başkanı Ahmet Bahar ile partililer katıldı. Katılımın yoğun olduğu kongrede divan başkanlığını Önder Aksakal, divan başkan yardımcılığını Numan Gülşah, katip üyeliklerini ise Kerem Bıyıklı ile Feride Köstanlıoğlu yaptı. 75 delegenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kongrede açılış konuşmasını Genel Başkan Masum Türker yaptı.
 
Yeni bir ideolojinin tohumlarının ekilmesine ihtiyaç duyulduğunu söyleyen DSP Lideri Türker, şöyle konuştu:
 
"Neden ihtiyaç var? Çünkü 21 Mart 'ta atılmış yeni bir ideoloji var ya o ideolojinin gerçekleşmesine ya seyirci kalacağız ya da var olduğumuzu ortaya koyacağız. Var olduğumuzu ortaya koyabilmek için bizim kendi ideolojimizi, fikrimizi, düşüncemizi açıklamamız gerekir."
 
İsral'in Türkiye'den özür dilemediğini söyleyen Türker, "İsrail yalnız ölenlerin ailelerinden özür diledi. Türkiye Cumhuriyeti'nden değil, orada vefat edenlerden özür diledi. Bizim görevimiz kendimizi kaptırmadan kelimeleri, cümleleri çözmektir. Bugün bütün gazetelerde özür haberleri var. Başlık 'İsrail Türkiye'den özür diledi' şeklinde. Altta, 'İsrail o günkü baskında ölenler için özür diliyor' yazıyor. Türkiye Cumhuriyeti devletinden özür dilemiyor" diye konuştu.
 
LİSTE KABUL EDİLMEDİ, KAVGA ÇIKTI
 
Ardından Divan Başkanı Önder Aksakal, adaylardan Ahmet Bahar'ın listesini eksik olduğu için kabul etmediğini açıkladı. Aksakal, Bahar'ın listesindeki 3 ismin DSP üyesi olmadığını ve denetim kurulu listesindeki sayısının 5 kişi olması gerektiğini belirterek eksikliklerin tamamlamasını istedi. Bu sırada Ahmet Bahar'ı destekleyen bazı partililer, Divan Başkanı Aksakal'a tepki gösterdi. Aksakal ise kimseye kasti bir hareketi olmadığını, kurallara uyduğunu söyledi, ardından da seçime tek liste ile devam edileceğini açıkladı.
 
Divan Başkanı Aksakal toplama liste ile aday olunmayacağını söylemesi üzerine Ahmet Bahar'ı destekleyenler ile divan üyeleri arasında çıkan tartışma biranda kavgaya dönüştü. Genel Başkan Masum Türker'in önünde partililer tekme tokat birbirlerine girdi. Kısa süren kavga araya giren diğer partililer tarafından sonlandırıldı.
 
Olaylı kongrede mevcut Başkan Selman Gür, yeniden başkan seçildi.

DHA