DSP Manisa'dan istifa

Demokratik Sol Parti (DSP) Manisa Merkez İlçe Teşkilatı yönetimi, DSP Genel Başkanı Masum Türker'in yönetim tarzını eleştirerek toplu olarak görevlerinden ve partiden istifa etti.

DSP Manisadan istifa
10 Eylül 2013 Salı 18:22 tarihinde eklendi.
DSP Genel Başkanı Masum Türker'in partiye yönelik disiplinsiz hareketleri olduğunu iddia eden DSP Manisa Merkez İlçe Başkanı Hamza Uslu ile 15 kişilik yönetim toplu olarak, hem görevlerinden hem de partiden istifa etti. Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Uslu, Genel Başkan Türker'i sert bir dille eleştirdi.
 
PARTİYİ DİNLENME EVİNE ÇEVİRDİ İDDİASI
 
DSP Merkez İlçe Başkanı Uslu, Türker'in parti içinde disiplinsiz hareketlerde bulunduğunu, özellikle il ve ilçe teşkilatlarını halkla buluşma yeri olarak değil, dinlenme tesisi olarak kullandığını savundu. Uslu, "Türker, maalesef partiyi dinlenme tesisleri gibi kullanıyor. İstifa etmemizin sebebi de budur. Masum Türker, disiplinsiz tavırlarıyla partinin vizyonundan giderek uzaklaşmıştır.

Merhum Genel Başkanımız Bülent Ecevit'ten sonra partide bir disiplin kalmadı. Genel Başkan'ın disiplinsizliğinden dolayı parti teşkilatları kurulamadı. Artık partimizin ülke siyasetine katkı yapacağını düşünmüyorum. Amacımızın kalmamasından dolayı da istifa ediyoruz" dedi.
 
TEKLİFLERE AÇIKLAR
 
Farklı bir partiye üyeliği konusunda soruları da yanıtlayan Uslu, "Bugün istifa dilekçelerimizi hazırladık ve Genel Merkez'e göndereceğiz. Şuandan itibaren herhangi bir siyasi partiye üyeliğimiz söz konusu değil. Hiçbir partiden de katılım daveti gelmedi. Eğer sol bir partiden davet gelirse katılırız" diye konuştu.
 
YEREL SEÇİMLERDE CHP'Yİ DESTEKLEYECEKLER
 
DSP'nin artık Masum Türker yüzünden bir tabela partisi haline geldiğini ifade eden Uslu, "Biz bu partiyle yollarımızı ayırdık. 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Yunus Emre İlçe elediye Başkan aday adayı olan hemşerimiz Avukat Ali Arslan'ı destekleyeceğiz. Yani CHP'ye destek vereceğiz" dedi.

DHA