Duman'a eşekli protesto

Diyarbakır'da içkili bir restorantın daveti üzerine açık hava konseri vermeye hazırlanan rock grubu Duman'a, Mardin'in Midyat İlçesi'nde protesto edildi.

Dumana eşekli protesto
09 Mayıs 2013 Perşembe 14:05 tarihinde eklendi.

Midyat’taki Müslüman ve Hıristiyan Asuri, Kürt, Arap ve Süryaniler, Cumartesi günü Diyarbakır'da konser vermeye hazırlanan rock grubu Daman'a tepki gösterdi. Basın açıklamasını yanlarında getirdikleri eşeklerle yapan grup, 'Dumansız bir Mardin istiyoruz', 'İnanca saygı, saygısıza ayar', 'Rezil özür dile', 'Dumansız bir hava istiyoruz' ve 'Duman olun buralardan yazılı dövizleri taşıdı.

 
Grup adına konuşan Mıhallemiler Derneği Başkanı Mehmet Ali Aslan, Duman konserinin iptal edilmesini istedi. Aslan, şöyle dedi:
 
"Rock grubu Duman’ın ilk albümünün Rezil şarkısında İhlas Suresi’nin ayetlerini 'Lem yelid velem yuled' (O doğurmamış ve doğurulmamıştır) olan üçüncü ayetini 'Lem yelid ve löp yutar' diye tahrif ederek sadece Müslümanlar'ın dini inançlarıyla değil, Allah inancı olan tüm inanç sahipleri ile alay edip saygısızlık etmişlerdir. Müzik ve sanat adıyla inançlarla alay eden ve inanç sahiplerine saygısızlık edip inanç sahiplerini tahrik eden ve ortalığı provoke etmek isteyen Duman grubunu kınıyor ve kendilerine sponsor olanları da bir an önce desteklerini çekmelerini istiyoruz." 
 
Mardin ve Diyarbakır'ın sahipsiz ve kimsesiz olmadığını belirten Arslan, şöyle devam etti:
 
"Bu temiz saf ve inançlarla kutsanmış kadim topraklarda, zehirli duman değil barış, sevgi ve kardeşlik dolu temiz bir hava teneffüs etmek istiyoruz. Binlerce yıldır inanca ve inançlılara saygısı ile tanınmış ve bundan dolayı da onlarca inancı ve dili günümüze taşıyabilmiş, Mezopotamya’nın kadim şehri Mardin ve Diyarbakır, inanca ve inançlılara saygısı olmayan provokatörleri ağırlamamalı ve barındırmamalıdır. Peygamberimizin İhlas Suresi için 'Kuran’ın üçte birine denktir' buyurduğu ve Allah’ın tek olduğuna, doğurmayan, doğrulmamış olduğuna vurgu yapan bir Rock Grubu’nun buralarda konser veremeyeceğini ilan etmek isteriz. Dini değerlerle alay eden grubun konserine gitmeyin. İlla gideceğiz diyenler varsa da lütfen eşekleri ile konser alanına gitsinler. Grup Duman derhal Mardin ve Diyarbakır konserini iptal edip tüm Müslümanlar'dan ve diğer inanç sahiplerinden özür dilemelidir." 
 
Basın açıklaması yapan grup, 'Dumansız bir Mardin istiyoruz' ve 'Dumansız bir Mezopotamya istiyoruz' diye slogan attıktan sonra konser için hazırlanan afişler ateşe verildi.

DHA