Dumanlı'nı sorgusundan İLGİNÇ DİYOLOGLAR !

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın avukatı Nazif Aktaş, İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Gözaltı süresi boyunca çok fazla hukuka aykırı işlemler yapıldığını söyleyen Aktaş, “Ekrem Beyin, hangi eylemi nedeniyle suçlandığına dair bize bir şey söyleyen olmadı.” dedi.

Dumanlını sorgusundan İLGİNÇ DİYOLOGLAR !
18 Aralık 2014 Perşembe 16:55 tarihinde eklendi.
Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı'nın avukatı Nazif Aktaş, İstanbul Adliyesi önünde açıklama yaptı. Gözaltı süresi boyunca çok fazla hukuka aykırı işlemler yapıldığını söyleyen Aktaş, “Ekrem Beyin, hangi eylemi nedeniyle suçlandığına dair bize bir şey söyleyen olmadı.” dedi.
 
14 Aralık operasyonu kapsamında gözaltına alınan Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın avukatı Nazif Aktaş bir açıklama yaptı. Aktaş, Dumanlı ile sorgudan önce görüştüklerini söyledi. Görüşme tutanağına Dumanlı’nın hukuka aykırı olarak tutulduğunu yazarak şerh düştüklerini kaydeden avukat Aktaş, “4 günlük emniyet süreci içinde maalesef çok fazla hukuka aykırı işlemler yapıldı. 4 gün süresince Ekrem Bey ve bizler avukat olarak Ekrem Beyin hangi eylemi nedeniyle suçlandığına dair bize bir şey söyleyen olmadığı, gösterin dediğimizde hiçbir şey göstermediler. Bu süreçte Cumhuriyet savcısı ile dahi görüşmediler. Gayri insanı bir ortamda sürekli bekledik. Emniyete sabah 8’de geliyorduk akşam 11’de gidiyorduk. Ekrem Bey ne zaman sorguya alınacak söylenmiyordu.” diye konuştu.
 
Sorgulamanın dün akşam saat 23.00’da bittiğini ancak Dumanlı’nın mahkemeye sevk ya da serbest kalma durumuyla ’ilgili kendilerine herhangi bir açıklama yapılmadığını kaydeden Aktaş, “Ancak el altından Anadolu Ajansı’na açıklama yapılmış. 20 tane avukat biz açıklama beklerken Anadolu Ajansı’na açıklama yapılmış.” dedi.
 
Sorgulama sırasında Dumanlı’nın gayet rahat olduğunu kaydeden Aktaş, “İşin doğrusu sorguya başlamadan önce hakime ‘şu dakika itibarıyla müvekkilin hangi eylemi nedeniyle iddia edilen suçun ihlal edildiğini bize lütfen söyleyin. Ne yapmış da Ekrem Bey silahlı terör örgütü kurma ve yönetme suçunu işlemiş bunu gösterin.’ dedik.” diye konuştu. Ekrem Dumanlı’nın silahlı terör örgütü kurmakla suçlandığını ifade eden Aktaş, “Deliller ise iki tane köşe yazısı ve Fetullah Gülen Hocaefendi’nin sohbetinin yayınlanması. İki köşe yazısını yazan yazarlardan Hüseyin Gülerce zaten talimat almadığını ve talimatla yazmadığını açıkladı. Yine Ahmet Şahin hoca da ‘ben zaten yılda bir defa Zaman Gazetesi’ne giderim. Hocaefendi bana talimat da vermez, vermedi de. Ben yazılarımı kendim yazarım.’ Ahmet Şahin hoca iddia edilen yazıda zaten Tahşiye örgütünden bahsetmiyorum diyor. Soruşturmanın Hocaefendi’nin sohbeti ve sonrasındaki iki tane köşe yazısı ve akabinde Samanyolu TV’de ‘karanlık kurul’ diye senarize edildiği iddia ediliyor. Bu şekilde örgüt suçlaması yapılıyor.” açıklamasında bulundu.
 
Tahşiye soruşturmasının Hocaefendi’nin sohbetinden çok daha önce başladığına dikkat çeken Aktaş, konunun medyaya yansıdığını ve bu delilleri mahkemeye sunduklarını söyledi. Aktaş şöyle konuştu: “Dosyadaki MİT raporundan haberdar değildik. Dosyada kısıtlılık kararı var. MİT raporu 2008 yılında, iddia edilen Hocaefendi’nin sohbetinden 4 ay önce rapor edilmiş. Ama tabi ki ne zaman başlatıldığını bilmiyoruz. Herhalde bu rapordan öncedir. Sohbetten bir yıl öne MİT tarafından bu terör örgütü takibe alınmış, akabinde zaten bu terör örgütü sorgulanmış, yargılanmış, yargılaması devam ediyor. Burada kim suçlanabilir. Ortada mahkeme var, Cumhuriyet savcısı var. Zamanın İstanbul Valisi Muammer Güler, zamanın Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’ın talimatıyla soruşturma başlatılıyor. Takip MİT ile yapılıyor ama soruşturma Oğuz Kağan Köksal tarafından başlatılıyor. İkisi de şu anda iktidar milletvekili, suçlanacaksa evvela onların suçlanması lazım.”
 
Fetullah Gülen Hocaefendi’nin soruşturma konusu olan sohbetinin Vatan gazetesinde yayınlandığını vurgulayan Aktaş, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Vatan gazetesinin sorumlu müdürünün de yargılanması lazım. Yine zamanın Hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, Hocaefendi’nin uyarısını değerlendirmiş ve önemli görmüş. O zaman Ertuğrul Özkök de örgütün en önemli üyesi durumunda. Ortada traji komik bir durum var. Yine aynı dönemlerde ulusal ve yerel medyada bu örgüt hakkında çıkan haberler var. Şanlıurfa’da Abdülkadir Badıllı hocanın 2003 yılında bu örgütle ilgili uyarıları var. Hepsi örgütün üyesi, böyle bir saçmalık olmaz. Ekrem Bey’in en çok üzüldüğü bu. Ekrem Bey de sayın hakim iki tane köşe yazısı bir tane haber, üstelik bunları ben yazdırmamışım kişiler kendileri söylüyor. Bununla ilgili silahlı terör örütü olur mu? Dünya rezil ediyorsunuz. Lütfen bu iradeye hakimler ve savcılar alet olmasın dedi. Yine aynı yazılardan dolayı Hüseyin Gülerce ve Ahmet Şahin serbest kaldı. Madem iddia edildiği gibi iki tane köşe yazısı ve haber var. Bunlarla ilgili bir soruşturma var mı. Bu kişiler bir yayınevi olduğu için basın kanunlarını da biliyor. Bir tekzip bile yok. Dün dündür bugün bugündür. Demekki başkası tarafından da aynen söyleniyor.”

CİHAN