"Dumlupınar her şeyin şahididir"

Devlet Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklere katılmak üzere Kütahya'nın Dumlupınar ilçesine geldi.

Dumlupınar her şeyin şahididir
30 Ağustos 2014 Cumartesi 11:33 tarihinde eklendi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Dumlupınar her şeyin şahididir. Cenab-ı Allah tüm şehitlerimizden razı olsun. Onların mirasını kötüleyenlere, 'yeni' diyerek 30 Ağustos'un üstüne sünger çekmeye çalışanlara, Türk milleti izin vermeyecektir.

Bahçeli, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklere katılmak üzere Kütahya'nın Dumlupınar ilçesine geldi.

Dumlupınar Belediyesi'ni ziyaretinin ardından vatandaşlara hitap eden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tarihin şanlı sayfalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıldönümünde Dumlupınarlılarla bir arada olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Her tarafı fedakarlıklarla süslenmiş bu aziz yurt köşesinde, bulunmaktan çok bahtiyarım.

Büyük zaferimizin yıldönümünü anmak ve kutlamak amacıyla hazırlanan bu günkü törenlerde, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Dumlupınar’ın kocaman bir yüreği, açılmaz, geçilmez, yenilmez ve güçlü bir iradesi vardır. Burada Türk milleti destansı bir mücadele azmi ile vatanına sahip çıkmıştır.

Bağımsızlık Dumlupınar semalarından Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar dalga dalga yayılmış ve büyük zafer müjdelenmiştir. Büyük taarruz milletin topyekun inancı ve imanıyla hedefine kilitlenmiştir. 6 ayda aşılamaz denilen düşman tahkimatı, kısa süre içinde milli ruhun ateşiyle, milletin muazzam kararıyla yarılmıştır. 30 Ağustos'ta vatan ve bayrak sevgisi yabancı emellerin yabancı muhibliğini, işbirlikçiliğini bozguna uğratmıştır. Her zaferimizin gerisinde yüksek bir gaye bulunmuştur. Her mücadelemizin haklı bir sebebi, milli, insani, İslami ve vicdani gerekçesi yer almıştır.” dedi.

"DUMLUPINAR HERŞEYİN ŞAHİDİDİR"

Dumlupınar’ın her şeyin şahidi olduğuna işaret eden Bahçeli, yeni Türkiye söylemlerine atıfta bulunarak; “İşte Dumlupınar her şeyin şahididir. Cenab-ı Allah tüm şehitlerimizden razı olsun. Onların mirasını kötüleyenlere, yeni diyerek 30 Ağustos'un üstüne sünger çekmeye çalışanlara, Türk milleti izin vermeyecektir. Bu vatan için, bu şanlı bayrak için, candan, yardan ve serden vazgeçmeye kararlı olanlar yarınların teminatıdır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının ardından ilçe merkezinde düzenlenen programa katılan Bahçeli, buradan Dumlupınar Şehitliği'ne geçecek.


CİHAN