Dün evlendi, bugün toprağa verildi

İstanbul'da dün, düğün salonuna giderken konvoyun önünü kesen kişilerin otomobiliyle sürüklenerek hayatını kaybeden 25 yaşındaki damat Aziz Baş, Kastamonu'da toprağa verildi

Dün evlendi, bugün toprağa verildi
02 Eylül 2014 Salı 13:25 tarihinde eklendi.
İSTANBUL'da düğün salonuna giderken gelin arasını durdurarak bahşiş isteyen grup ile tartışırken aracın camına sıkıştırılıp sürüklenmesi sonucu ölen 25 yaşındaki Aziz Baş, Kastamonu'nun Araç İlçesi'ne bağlı Kıyan Köyü'nde toprağa verildi. İmam, "Allah bizleri şehir magandalarının şerrinden korusun" diye dua etti.
 
Bahçelievler'de önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, nikahları kıyılan Sevda ve Aziz Baş çiftinin içinde bulunduğu gelin arabası, düğün salonuna giderken bir grup tarafından kesildi. İddiaya göre para almalarına rağmen ikinci defa para isteyen grup ile araçtan inen damat Aziz Baş arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında aracın içine sarkan Aziz Baş, sürücünün gaza basmasıyla yaklaşık 200 metre sürüklendi. Hastaneye kaldırılan Aziz Baş, kurtarılamadı.
 
Aziz Baş'ın cenazesi, dün akşam memleketi Kastamonu'nun Araç İlçesi Kıyan Köyü'ne getirildi. Sabah köy camiinde kılınan cenaze namazında Baş'ın eşi Sevda Baş ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenaze namazını kıldıran imam Nazım Okur, "Allah'ım sen ilk ve son durağımızı cennet eyle. Bu acı sadece ailenin acısı değil tüm Türkiye'nin acısı haline geldi. Allah bize çekemeyeceğimiz ağır yükü vermesin. Allah bizleri her kötü kişilerin şerrinden korusun. Özellikle bu şehir magandalarının şerrinden korusun" diyerek dua etti.
 
Aziz Baş'ın cenazesi, daha sonra omuzlarda köy mezarlığına taşındı. Cenaze boyunca güçlükle ayakta duran Sevda Baş, mezarlıktaki defin sırasında yakınlarının kucağında yere yığıldı. Fenalık geçiren Baş'a yakınları müdahale etti. Cenazenin toprağa verilmesinden sonra Kuran okundu ve dua edildi.