"Dünün mazlumu, bugünün zalimisiniz"

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'ya, pazar günkü görüşmelerde ''farkındalığını ifade etmek için önüne İçtüzük, selobant aparatı attığını, kimseye, bir yerine birşey gelsin diye aparat fırlatmadığını'' söyledi.

Dünün mazlumu, bugünün zalimisiniz
13 Mart 2012 Salı 21:25 tarihinde eklendi, 1.056 kez okundu.

AK Parti, Danışma Kurulunda oybirliği sağlanamadığı için grup önerisini, TBMM Genel Kuruluna getirdi. 
    
Kabul edilen öneriye göre, bazı uluslarası anlaşmaların onaylanmasını uygun bulan kanun tasarıları, gündemin ön sıralarına alındı. 
    
Genel Kurulda, 20 Mart, 27 Mart, 3 Nisan, 10 Nisan salı günleri sözlü sorular görüşülecek; bu günlerde 15.00-20.00 saatleri arasında çalışılacak. Genel Kurul, sözlü soruların görüşülmeyeceği 21 Mart, 28 Mart, 4 Nisan, 11 Nisan çarşamba günleri ile perşembe günlerinde 14.00-20.00 saatleri arasında mesai yapacak. 
     
-''Üzme niyetinde bir hareket yapmadım''- 
     
AK Parti Grup önerisi aleyhinde söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, 8 yıllık kesintisiz eğitimle ilgili 11 maddelik kanun tasarısının görüşmelerinin 9 gün, 93 saat sürdüğünü, komisyon üyesi olmayan 113 milletvekilinin katıldığını anımsattı. Hamzaçebi, görüştükleri teklifin ise 26 madde olduğunu, milletvekillerinin 91 saat konuştuğunu ifade ederek, ''Nereden nereye geldiğinizi söylüyorum. Dünün mazlumu, bugünün zalimisiniz'' dedi. 
    
Hamzaçebi, geçen pazar günü TBMM Milli Eğitim Komisyonunun, AK Parti milletvekillerince işgal edildiğini, bir AK Parti Grup Başkanvekilinin, kravatsız gelerek, harekatı yönettiğini savundu. 
    
CHP milletvekillerinin konuşturulmadığını, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin 6 kez söz talebinde bulunmasına rağmen söz verilmediğini kaydeden Hamzaçebi, milletvekilinin yasama görevinin engellendiğini ifade etti. Hamzaçebi, Meclis Başkanı'nın, bu teklifi iade etmesi gerektiğini, hukuk adamı, Meclisin Başkanı ise başka seçeneğinin olmadığını söyledi. 
    
Hamzaçebi, pazar günkü toplantıda, ''Sayın Başkan'' diyerek seslendiğini, ancak önünde etten bir duvar olduğunu belirterek, Başkanın koruması diye düşündüğü, ancak milletvekili olduğunu söylediği bir kişinin kendisini itelediğini savundu. Hamzaçebi, ''Komisyon sözcüsü de orada, harekatı yöneten grup başkanvekili de. 'Sayın Başkan' diye sesleniyorum, ona yakışan bir grup başkanvekili oraya gelmiş, komisyon başkanıyla görüşmesini sağlamak. Komisyon sözcüsü beni görüyor, umurunda değil, çünkü talimat almışlar. O koruma duvarını aşamadım, Başkan'a farkındalığımı ifade etmek için önüne İçtüzük attım. Selobant aparatını da İçtüzük gibi Sayın Başkan'ın önüne attım'' diye konuştu. 
    
Fırlatma hareketini gösteren Hamzaçebi, ''Fırlatma budur. Ben öyle birşeyi kesinlikle yapmadım. Kimseye, bir yerine bir şey gelsin diye aparat fırlatmadım. Komisyon Başkanı'nı, üzme niyetinde bir hareket yapmadım. Pazar gününe kadar demokratik tavrı, pazar günü sona eren bir Komisyon Başkanı var. Sınanmamış demokratlıklardır bunlar. Ya demokrasi ya makam aracı arasındaki tercihini, makam otomobilden yana yapan bir komisyon başkanı gördük'' görüşünü savundu. 
     
-''Yüz nakli mi yapıldı''- 
     
AK Parti Grup önerisi lehinde konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Hamzaçebi'yi Mecliste takdir ettiğini, bilgisine itibar gösterdiğini dile getirerek, ''O gün de bu 'Akif Hamzaçebi mi' dedim, yüz nakli mi yapıldı diye bir şeyle karşılaştım. Bana CHP Grubu'nda kim deseler en sona Hamzaçebi'yi yazarım. Onun için çok dikkatimi çekti'' dedi. 
    
Işık, dünün mazlumları olduklarını, bugün de mazlumların haklarını koruyan iktidar partisi olduklarını ifade ederek, ''Kesintisiz kelimesini madde metninden çıkarmakla, katsayı adaletsizliğini ortadan kaldırmakla mazlumlara hizmet ettiğimizi düşünüyoruz'' diye konuştu. 
    
Görüşmelerin ardından AK Parti Grup önerisi kabul edildi. MHP'nin ilköğretim çağındaki çocukların dengeli beslenmeleriyle ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi ise reddedildi. 
    
TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, çalışma süresinin sona ermesi nedeniyle birleşimi, yarın saat 13.00'de toplanmak üzere kapattı.