Dünya 'ABD Elçiliği' saldırısını böyle duyurdu

Ankara'da 2 kişinin öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı ABD Büyükelçiliği saldırısı dünya basınında "son dakika" haberi olarak verildi.

Dünya ABD Elçiliği saldırısını böyle duyurdu
01 Şubat 2013 Cuma 14:28 tarihinde eklendi, 1.199 kez okundu.

Ankara'da 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı başta ABD basını olmak üzere, dünya basını "son dakika" ve "flaş" kodlarıyla okuyucularına duyurdu.


 

BBC: ANKARA'DA ABD ELÇİLİĞİNDE PATLAMA 
İngiliz yayın kuruluşu BBC, Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde bir patlama meydana geldiğini belirtti. ABD Büyükelçiliğine yönelik intihar saldırısında bir kişinin öldüğü ve yaralılar olduğu vurgulandı. Saldırı sonrası birçok ambulans ve itfaiye ekibinin olay yerine geldiği belirtildi. Saldırıdan ABD Büyükelçiliği'in iç kısmının zarar görmediği de ifade edildi.
 
REUTERS: ABD ELÇİLİĞİ SALDIRISINDA 1 ÖLÜ 
Uluslararası haber ajansı Reuters da, Ankara'da ABD Büyükelçiliği'ne yapılan saldırıyı "flaş" koduyla abonelerine duyurdu. Reuters haberinde, ABD Büyükelçiliği önündeki saldırıda en az bir kişinin öldüğü belirtildi.
 
NEW YORK TIMES: ANKARA'DA TÜRK ELÇİLİĞİNE SALDIRI 
Amerikan gazetesi New York Times da, Ankara'da ABD Büyükelçiliğine yönelik saldırıyı internet sayfasında "son dakika" haberi olarak verdi. Haberde, ABD Büyükelçiliği binası önünde hasar meydana geldiği ve gökyüzüne dumanların yükseldiği belirtildi.
 
CNN: ABD ELÇİLİĞİNE İNTİHAR SALDIRISI 
Amerikan televizyonu CNN, Ankara'daki ABD Büyükelçiliği'ne intihar saldırısında bulunulduğunu belirtti. CNN haberinde, saldırı sonrası 1 kişinin öldüğü ve 2 kişinin yaralandığını vurguladı.
 
DER SPIEGEL: ABD ELÇİLİĞİNDEKİ PATLAMA ÇOK SAYIDA YARALI VAR 
Alman Der Spiegel dergisi de internet sayfasında, Ankara'da ABD Büyükelçiliğine yönelik saldırıyı ilk haber olarak verdi. Der Spiegel'in haberinde, saldırı sonrası çok sayıda kişinin yaralandığı ve bölgeye yardım ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

NTV