Dünya Çiftçiler Günü, Diyarbakır’da kutlanacak

Türkiye Ziraat Odaları Birliği(TZOB), 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü Diyarbakır’da düzenleyeceği etkinlikle kutlayacak.

Dünya Çiftçiler Günü, Diyarbakırda kutlanacak
13 Mayıs 2013 Pazartesi 15:48 tarihinde eklendi.

TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katılacağı kutlamalar sırasında Kadın Çiftçi Eğitimi Programı sertifika töreni yapılacak. Dicle Üniversitesi Kongre Merkezi Salonu’nda gerçekleştirilecek etkinliğe Diyarbakır’a bağlı ziraat odalarının yanı sıra bölge illerin ziraat odaları başkanları da katılacak.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin de aralarında olduğu 80 ülkeden 115 tarımsal organizasyonun üye olduğu, dünyadaki 600 milyon çiftçiyi temsil eden Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun (IFAP) 1984 yılında Hindistan’da alınan karar doğrultusunda, 14 Mayıs günü her yıl 'Dünya Çiftçiler Günü' olarak çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. TZOB tarafından düzenlenen kutlama programında tarım sektörünün ekonomik ve sosyal açıdan önemi, çiftçilerin hatırlanması, tarımsal sorunların gündeme gelmesi sağlanıyor.


CİHAN