Dünya Engelliler Günü'nde ilk kez at bindiler

Sivas'ta bir grup engelli, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde at binmenin heyecanını yaşadı.

03 Aralık 2012 Pazartesi 20:24 tarihinde eklendi, 1.005 kez okundu.

 

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nün organizesinde Sivasspor Binicilik ve Atlı Spor Tesisleri gelen engelliler, burada ''Gönül Dostu'' isimli ata bindi.
 
Sosyal Hizmet Uzmanı Bülent Özgün, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, müdürlüklerine bağlı özel bakım merkezlerindeki engelliler ile kentteki bedensel, zihinsel ve görme engelliler için 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde farklı bir organizasyon düzenlediklerini söyledi.
 
Engelli çocukları at bindirerek rehabilite olmalarını sağlamaya çalıştıklarını ifade eden Özgün, ''Çocuklarımız, programdan dolayı çok sevindi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak engelli çocuklarımızın daha iyi bir ortamda yetiştirilmeleri için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz'' dedi.
 
Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tarih Bölümü öğrencisi olan görme engelli Hüseyin Deliözü ise ata binmeyi yıllardır hayal ettiğini belirterek, ''Çok mutlu oldum. Organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ediyorum'' diye konuştu.
 
CÜ Türkçe Öğretmenliği Bölümü'nde eğitim gören görme engelli Hayri Yılmaz da ''Bu tür etkinlikler oluyordu ama bu etkinlik bizim için sıra dışı oldu. Bir ilki yaşadık'' dedi.
 
İlk kez ata bindiğini anlatan Yılmaz, ''Acemi olduğumuz için atın biraz hızlı gittiğini düşündüm ve heyecanlandım'' ifadelerini kullandı.