Dünya Güreş Şampiyonası'nda tarih yazdık!

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 8 gün süren ve 86 ülkeden 900 sporcunun katıldığı Dünya Güreş Şampiyonası'nda Türkiye Güreş Milli Takımı tarih yazdı.

Dünya Güreş Şampiyonasında tarih yazdık!
14 Eylül 2014 Pazar 20:23 tarihinde eklendi, 3.642 kez okundu.
Gymnastics Palace Spor Salonu'nda organize edilen şampiyonanın son gününde, eski spor bakanı Mehmet Ali Şahin'den sonra ilk defa şampiyonayı yerinde takip eden Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener de şampiyonayı salonda izledi. Şampiyonanın son gününde, üç Türk güreşçi mindere çıktı. Türk güreşçilerden Fatih Üçüncü elenirken, Yunus Özel altın, Cenk İldem ise bronz madalya için mücadele etti. 71 kiloda Yunus Özel final karşılaşmasında Rus rakibi Chingiz Labazanov'a 3-1 yenildi ve gümüş madalyada kaldı. 98 kiloda mücadele eden Cenk İldem ise bronz madalya için Rumen Alin Ciurariu Alexuc ile karşılaştı. İldem, karşılaşmayı 1-0 kazanarak bronz madalyanın sahibi oldu.
 
SERBEST ERKEKLERDE 40 YIL SONRA İLK KEZ 4 MADALYA İLE DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ
 
Erkekler serbestte Taha Akgül ile altın, Yakup Gör ile gümüş, Şamil Erdoğan ve Selim Yaşar ile 2 bronz madalya kazanan Türkiye, 40 yıl aradan sonra ilk kez Dünya Şampiyonası'nda 4 madalya ile Dünya 3'üncüsü olarak şampiyonayı tamamladı. Ahmet Peker, Mustafa Kaya, Münir Recep Aktaş ve Soner Demirtaş ise şampiyonayı madalyasız tamamladılar.
 
KADINLAR GÜREŞ TARİHİNDE İLK KEZ BRONZ MADALYA
 
Türk güreş tarihinde kadınlar serbestte ilk bronz madalyayı Elif Jale Yeşilırmak kazandı. Şampiyonaya katılan diğer kadın sporculardan Evin Demirhan, Merve Kenger, Buse Tosun ve Yasemin Adar ise derece elde edemediler.
 
GREKOROMEN TAKIM İSE İLK KEZ 4 MADALYA KAZANARAK DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ OLDU
 
Grekoromende Türk sporculardan Yunus Özel ve Rıza Kayaalp gümüş, Selçuk Çebi ve Cenk İldem bronz madalya kazanırken, Fatih Üçüncü, Atakan Yüksel, Şeref Tüfenk ve Metehan Başar ise şampiyonada dereceye giremeyen isimler oldular.
 
Türkiye, Dünya Güreş Şampiyonası'nı 1 altın, 3 gümüş ve 5 bronz madalya ile tamamladı.