Dünya için bir saat karanlık

Dünyanın farklı yerlerindeki yüzlerce anıt, Doğal Hayatı Koruma Vakfı'nın (WWF) iklim değişimi ve küresel ısınmaya dikkat çekmeyi amaçlayan "Dünya Saati" kampanyası çerçevesinde 31 Mart Cumartesi akşamı bir saat boyunca karanlıkta kaldı.

Dünya için bir saat karanlık
01 Nisan 2012 Pazar 10:36 tarihinde eklendi, 2.542 kez okundu.

Kampanya'nın 2007 yılında ilk kez başladığı yer olan Avustralya ile Yeni Zelanda, ışıklarını kapatan ilk ülkeler arasında yer aldı. Sydney kentindeki ünlü Harbour Köprüsü ile Opera Binası, Wellington'daki parlamento binası ile Auckland'daki Sky Tower, bir saatliğine karanlığa gömüldü. 
    
Avustralya'yı Japonya ve Hong Kong izledi. Hong Kong'taki ünlü Victoria Limanı'nda yer alan binaların ışıkları birer birer kapandı. 
    
Rusya'nın St. Petersburg kentinde halk, kağıttan fenerler uçururken Almanya'nın başkenti Berlin'deki Brandenburg Kapısı önünde toplanan çevreciler, Dünya Saati'ni 5 bin mumdan oluşan bir küre ile kutladı. 
    
Fransa'nın başkenti Paris'te ise aralarında Notre Dame Katedrali ve Zafer Anıtı'nın da bulunduğu 230 anıt, bir saatliğine ışıklarını kapattı. 
    
Sadece Eyfel Kulesi, güvenlik nedeniyle 5 dakikalığına karanlıkta kaldı. 
    
İngiltere'nin başkenti Londra'da da Buckingham Sarayı, St. Paul Katedrali gibi birçok anıt karanlığa gömüldü. 
    
Savoy gibi bazı ünlü oteller ise, lobi, bar ve restoranlarını mumlarla aydınlattı. 
    
ABD'de ise Washington'daki Ulusal Katedral ve New York'taki Empire State Binası gibi birçok yer, ışıklarını daha iyi bir Dünya için söndürdü. 
    
Libya, Cezayir, Bhutan ve Fransız Guyanası, bu yıl kampanyaya ilk kez destek verdi. 
    
WWF, bu yıl kampanyaya destek veren ülkelerin sayısının 147'ye yükseldiğini açıkladı. Geçen yıl 135 ülke, Dünya Saati için karanlıkta kalmıştı. 
    
WWF, 2012 Dünya Saati kutlamalarının gezegendeki en büyük kitlesel eylem olarak halkın gücünü bir kez daha gösterdiğini vurguladı.