Dünya Kalp Günü’nde ‘Sağlıklı yaşam’ yürüyüşü

Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında, obeziteyle mücadeleye ve dengeli beslenmeye dikkat çekmek için bir yürüyüş yapıldı

Dünya Kalp Gününde Sağlıklı yaşam yürüyüşü
28 Eylül 2014 Pazar 12:13 tarihinde eklendi.

Sağlık Bakanlığı ile İstanbul Halk Sağlığı Müdürlüğünün her ay farklı ilçelerde düzenlediği sağlık yürüyüşünü bu ay Fatih Belediyesi'nin de desteği ile Fatih Çukur Bostan Parkı’nda gerçekleştirildi. Obeziteyle mücadeleye dikkat çekmek için yapılan yürüyüşe, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Yaşlısından gencine kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı yürüyüş öncesinde, spor hocaları ısınma hareketleri yaptırdı. Isınma, açma ve germe hareketlerinin ardından Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de katılımı ile yürüyüş başladı.

Vatandaşlar sağlıklı bir yaşam için 3 kilo metre yol yürüyerek spor yaptı. Yürüyüşün sonunda açıklama yapan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, katılan vatandaşlara teşekkür ederek, ‘‘Fatih Belediyesi olarak vatandaşlarımızın bu tür ihtiyaçlarına cevap veriyoruz. Sağlığı önemsiyoruz.’’ dedi.

Yürüyüş yapmanın insan sağlığına önem verdiğini belirten vatandaşlar, sporla fiziksel ve ruhsal olarak dinlendiklerini belirtti.
 


CİHAN