"Dünya nüfusunun yüzde 50'si şehirleşti"

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dünya nüfusunun yüzde 50'sinin şehirleştiğini, Türkiye'de ise bunun yüzde 77'lerde olduğunu açıkladı.

Dünya nüfusunun yüzde 50si şehirleşti
07 Kasım 2013 Perşembe 21:57 tarihinde eklendi.


Sinop Valiliği'ni ziyaretin ardından AK Parti Sinop İl Başkanlığı'na gelen Bakan Bayraktar, AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ve AK Parti İl Başkanı Cengiz Tokmak ile kalabalık teşkilat üyeleri tarafından karşılandı.

Bakan Bayraktar, burada yaptığı konuşmada dünya nüfusunun artık şehirleşmeye doğru gittiğini belirterek şöyle konuştu: “Dünya nüfusu artık şehirleşmeye doğru gidiyor Dünya şehirleşme nüfusu yüzde 50'lere çıktı. Ülkemizde ise yüzde 77'ler civarında. Demek oluyor ki şehirlerimize bundan sonra daha fazla önem vereceğiz, kentsel dönüşüme daha fazla önem vereceğiz.

Bir ülkenin kalkınmışlık seviyesi şehirlerde fotoğrafı, düzgün teknik altyapısı ve ulaşımı, yeterli atık su konularını halletmiş, çevre bakımından hava kalitesini artırmış bir ülke konumuna gelmemiz lazım. Bunun için çevre yönünden çok gayretlerimiz var.Vilayetlerimizin tamamında havanın ölçümünü online sistem ile yapıyoruz. Çevre konusunda Avrupa ile yarışır duruma geldik.

Şehircilik anlamında çok ciddi adımlar attık ve atmaya devam edeceğiz. Son 11 senedir kaçak yapılaşma ve gecekondulaşma ciddi anlamda azaldı. Artık yöresel mimariye geçiyoruz. Sinop evleri Safranbolu evleri gibi. Yöresel dokuyu, tarihi mimariyi öne çıkarmak için kim çalışıyorsa ona destek veririz. Bizim ahenkle çalışacak insanlara ihtiyacımız var.”

Bakan Bayraktar daha sonra karayolu ile Samsun'a hareket etti.


CİHAN