Dünya resmen donuyor !

JFK, La Guardia ve Newark havaalanlarında yüzlerce uçuş iptal edildi

Dünya resmen donuyor !
27 Aralık 2010 Pazartesi 10:31 tarihinde eklendi, 1.037 kez okundu.

 

New York'ta bugün başlayan kar yağışıyla birlikte yetkililer şiddetli tipi uyarısında bulundu, havaalanlarında ise yüzlerce uçuş iptal edildi.
 
New York'ta bugün öğlen başlayan karın şiddetini artırarak tipiye dönmesi beklenirken New York'un JFK ve La Guardia havaalanlarıyla, New Jersey'in Newark havaalanlarında yüzlerce uçuş ertelendi ya da iptal edildi. Havaalanı yetkilileri tipinin artmasıyla birlikte daha fazla uçuşun iptal edileceğini bildirdiler.
 
New York'ta yarın da devam etmesi beklenen kar yağışı nedeniyle şehirdeki kar kalınlığının 30-40 santimetreye ulaşacağı ve şiddetli tipi yüzünden görüşün sıfıra ineceği bildiriliyor. Kentte tipi, trafiği de kötü yönde etkilerken Noel tatili nedeniyle okulların bu hafta kapalı olması trafikte bir nebze de olsa rahatlama yaratacağa benziyor.
 
MOSKOVA DA KARA TESLİM 
 
Rusya'nın başkenti Moskova'nın en büyük uluslararası havalimanı Domodedovo, salı gününe kadar sürecek yoğun kar yağışı ve elektrik kesintisi yüzünden ulaşıma kapandı.
 
Moskova Birleşik Elektrik Şebekesinden yapılan açıklamaya göre, 100 bin Moskovalı elektrik kesintisinde mağdur oldu. Trafiğin ne zaman normale döneceği açıklanmadı.
 
Moskova'nın Şeremetyevo ile Vnukovo havalimanları normal çalışıyor.
 
Rus başkentinin ikinci büyük havalimanı Şemeretyevo, Domodedovo ile birlikte dünyanın en işlek havalimanı olan Londra'nın Heathrow'una yakın yolcu taşıyor. Heathrow'un temmuz yolcu sayısı 6 milyon 720 bin olmuştu. Domodedovo ile Şeremetyevo'nun temmuz ayı yolcu sayısı 4 milyon 590 bin.
 
Moskova'da yoğun kar yağışı 0 ila 6 derecede cereyan ediyor.