Dünyanın ilk kitapsız kütüphanesi

Halk kütüphanesi açmakla çok da orijinal bir iş yapmayacağını bilen ABD’li girişimci Nelson Wolff Steve Jobs’un biyografisini okuduktan sonra dünyanın ilk kitapsız kütüphanesini açmak için kolları sıvadı.

Dünyanın ilk kitapsız kütüphanesi
15 Ocak 2013 Salı 16:02 tarihinde eklendi, 1.176 kez okundu.

 

ABD’nin Teksas eyaletinin San Antonio kentinde yaşayan Nelson Wolff içinde bilgisayar istasyonlarının olacağı, e-kitaplarla dolu dünyanın ilk kitapsız kütüphanesini açmaya hazırlanıyor.
 
Apple'ın kurucusu Steve Jobs'un biyografisini okuduğunu ve çok etkilendiğini söyleyen Wolff bu projenin kütüphane geleneğini yok etmeyeceğini, konsepti zenginleştireceğine inanıyor.
 
Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre Wolff yeni projesi için 5000 metrekare zemin üzerine kurulu bir devlet binasını hayalindeki kütüphaneye dönüştürecek.
 
150 kitap okuyucu, 50 masaüstü bilgisayar, 25 tablet ve 25 laptop’un bulunacağı kütüphanede çocuklar için de özel bir alan düşünülmüş.
 
Ziyaretçilerin yanlarında getirdikleri bilgisayarlara istedikleri e-kitapları yükleyebileceklerini söyleyen Wolff sözlerine şöyle devam etti:
 
“Kütüphaneye gelenler e-kitapları evlerine götürebilecek. Fakat 2 hafta sonra geri getirmezlerse sistem kapanacak ve kitap okuyucuları çalışmayacak.”
 
Kitapsız kütüphanenin 2013’ün sonlarına doğru açılması bekleniyor.

NTV