Dünyanın ilk 'masa bilgisayarı'

Lenovo, dünyanın ilk ‘masa bilgisayarını’ sunmaya hazırlanıyor. Her ne kadar bir tableti andırsa da, aile boyu bilgisayar 68.5 santimetrelik ekran genişliğiyle bir kişi için fazlasıyla büyük.

Dünyanın ilk masa bilgisayarı
07 Ocak 2013 Pazartesi 09:26 tarihinde eklendi, 1.155 kez okundu.

 

Lenovo, dün teknoloji dünyasına ilk masa bilgisayarını tanıttı. Cihaz, görünümü itibariyle bir tablet bilgisayar olsa da büyüklüğüyle yeni bir sınıfa giriyor.
 
Çinli üretici, ekran genişliği 68.5 cm (27 inç) olan bilgisayarın, dün yüzeylere konarak kullanılacağını, böylece 2 ve daha fazla insana yararlanma fırsatı vereceğini belirtti. Windows 8 Pro işlerim sistemiyle çalışacak olan dev tablet (masa) bilgisayarı, bu hafta ABD’nin Las Vegas kentinde başlayan Tüketici Elektronikleri Fuarı’nda görücüye çıkacak.
 
‘IdeaCentre Horizon Table PC’ adı verilen bilgisayar, fuarda Lenovo’nun Windows 8’li yeni IdeaPad ve ThinkPad notebook’ları ile sunulacak. Dev bilgisayarın, ABD’de 1.699 dolardan satışa sunulması bekleniyor. Aile boyu bilgisayarın, yazın piyasaya çıkacağı tahmin ediliyor.
 
 
MASA ÜSTÜ ÖZELLİĞİ DE VAR
Lenovo’nun üretim biriminin başındaki isim Peter Hortensius, basına yaptığı açıklamada, “Artık aynı anda çok sayıda insan farklı fotoğrafı, müzik ve videoyu aynı ekran üzerinden paylaşabilecek. Kendi özel oyun konsollarınızla oyun oynayabilecek ve dijital etkileşimi üst boyutta tecrübe edeceksiniz” dedi. 
 
Servis tepsisi havası veren dev bilgisayar, sadece düz yüzeylere yatırarak ve yaslayarak değil, aynı zamanda bir masa üstü PC gibi de kullanılabilme özelliğine sahip. Arkasındaki ayaklığı ile dik pozisyona getirilen ‘IdeaCentre Horizon Table PC’, klavye ile bir masa üstü PC haline de geliyor. NVIDIA GeForce grafik kartıyla donatılan cihaz, Dolby Home Theatre v4 audio ses sistemine sahip.
 
Yaklaşık sekiz kilo ağırlığındaki dev cihaz, aileler için kullanışlı bir eğlence platformuna ve çok ekranlı televizyona dönüşebilir.

NTV