"Dünyanın sonu geldi"

Karavanlarıyla ülkeyi dolaşan grup, dünyanın sonunun geldiğini söylüyor ve tarih veriyorlar

Dünyanın sonu geldi
08 Mart 2011 Salı 13:23 tarihinde eklendi, 1.156 kez okundu.

 

Amerika'da yaşayan bir grup, kıyamet gününün beklenenden çok daha yakın olduğunu düşünüyor ve hatta tam bir tarih de veriyor: 21 Mayıs 2011.
 
Family Radio'nun tahminlerine göre, 21 Mayıs günü dünyayı çok büyük bir deprem vuracak ve kıyamet başlayacak, dünyanın sonu 21 Ekim 2011'de gelecek.
 
Oakland'da yaşayan 10 Hristiyan, bu "bilgi"lerini herkese duyurabilmek için ailelerini geride bırakıp, ellerindeki her şeyi satıp karavanlarla yola çıkıp, ülkeyi dolaşmaya başladılar.
 
"Karavan Projesi" olarak bilinen bu oluşuma katılanlar, kendilerini "elçi" olarak adlandırıyorlar ve insanları ellerindeki tarihin doğruluğuna ikna etmeye çalışıyorlar.
 
CNN'e konuşan grubun lideri 89 yaşındaki Harold Camping, "Verdiğimiz tarih kesinlikle doğru, çünkü İncil her zaman kesinlikle doğrudur" diyor.
 
Karmaşık hesaplamalarla bu tarihi bulduklarını ve kıyametin "kesinlikle" 21 Mayıs'ta kopacağını söyleyen grup, daha önce de kıyametin 4 Eylül 1994'te kopacağı iddiasında bulunmuştu.
 
Camping, verdikleri ilk tarihte kıyametin kopmamış olmasını "hesap hatası" olarak değerlendiriyor ve bu kez böyle bir hata yapmayacaklarını söylüyor

Milliyet