Dünyanın tüm renkleri Bodrum'da buluştu

Bodrum Belediyesi ve Sunu Event Organizasyon işbirliğinde 'Dünyanın tüm renkleri Bodrum'da buluşuyor!' sloganıyla düzenlenen 9'uncu Bodrum Uluslararası Halk Dansları Festivali kapsamında gala etkinliği gerçekleştirildi.

Dünyanın tüm renkleri Bodrumda buluştu
12 Eylül 2014 Cuma 12:43 tarihinde eklendi.
Kortej yürüyüşüyle başlayan gala gecesi, Bodrum sokaklarında karnaval görüntülerini aratmadı. Festival, dünya renklerini Bodrum'da buluşturdu. 
 
Bodrum'da bu yıl 9'uncusu düzenlenen Bodrum Uluslararası Halk Dansları Festivali'nde ilçe merkezinde gala etkinlikleri gerçekleşti. Festivale Romanya, Yunanistan, Bulgaristan, Cezayir, Güney Kore, Kenya, Çin, Moğolistan, Ukrayna, Kırım, Rusya, Gürcistan, Küba ve Türkiye'den katılan gruplar, kortej yürüyüşü ile Bodrum sokaklarını renklendirdi. Yerli ve yabancı turistler de yürüyüşe katılan ülkelerin selamlamalarına alkışlarla karşılık verdi. Moğolistan'dan katılan grup, Bodrum Belediye Meydanı'ndan çeşitli akrobasi gösterileri gerçekleştirdi. Yerli ve yabancı turistler de gösterileri ilgiyle izledi.
 
Kortej yürüyüşünün ardından Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde gala gösterileri gerçekleştirildi. Güney Kore ekibi Türkiye'ye jest yaparak drama ve oryantal tarzındaki gösterilerini sahneledi. Ekip, gösterileri izleyen yaklaşık bin kişiden büyük alkış aldı.
 
Festivale katılan gruplar, halk oyunları ve çeşitli dans gösterileri sahneledi. Bulgaristan ekibi hareketli dansları ile izleyenleri coşturdu. Festival komitesi tarafından, katılan gruplara teşekkür belgesi verildi. 
 
Sunu Event Organizasyon Müdürü Erol Güner, "Türkiye ile birlikte 14 ülkeden halk dansları gruplarını Bodrum'da ağırlıyoruz. Farklı ülkelerin gösterilerini izliyoruz. 9 yaşında olan festivalimiz için gelecek yıl daha kapsamlı program hazırlamak için şimdiden çalışmalara başladık" dedi.
 
Festivale katılan ülkelerin 12 Eylül'de Mumcular ve Gündoğan Mahallelerinde gösterilerini sahnelemesiyle festival sona erecek.