Durakta biri var!

İSTANBUL'dan 2008 yılında İzmir'e gelen Doğukan Kaya, Kültürpark'ın yanındaki Montrö otobüs durağının üzerinde yaşamaya devam ediyor.

Durakta biri var!
26 Kasım 2015 Perşembe 12:55 tarihinde eklendi.
Yaklaşan kış koşulları kendisini etkilese de kalacak bir yeri ve işi olmadığını söyleyen Doğukan Kaya, Kültürpark'ın yanındaki Montrö otobüs durağının üzerinde kalmayı sürdürüyor. İzmir'i çok sevdiğini, sokakta yaşamayı tercih ettiğini belirten, kendisini 'Durak Tarzan'ı' olarak adlandıran Kaya, "7 yıldır Montrö otobüs durağında kalıyorum. Durak gece gündüz kabalık olduğundan, kimseyi rahatsız etmemek için üzerinde yatıp, yaşamımı sürdürüyorum. Durağın hemen arkasındaki Kültürpark'a ağaçlardan geçerek, buradaki işçilerinin hortum suyu ile duş ihtiyacımı da giderip, çamaşırlarımı yıkıyorum. Çevredeki insanların yardımı ile yaşıyorum. Durak üzerinde yaşamam sadece otobüs duraklarında bekleyenlerin değil yoldan araçları ile geçenlerinde ilgisini çekiyor. Araçlarını durdurup, trafik aksasada cep telefolarıyla görüntümü çekiyorlar. İçlerinde selfie yapmak isteyenler de oluyor. Hiçbir şeyim olmayıpta bu kadar ilgi çekmek benide mutlu ediyor" dedi. Bazen gece bazen de gündüz saatlerinde, eğlence mekanlarının bulunduğu Alsancak Semti'ne gittiğini anlatan Kaya, "Burası karnımı parasız doyurabileceğim ideal yerlerden biri" diye konuştu. 
 
Durağın önünden geçerken kendisini burada göremeyenleren, daha sonra karşılaştıklarında "Biz seni İstanbul'a döndün sandık" dediklerini de anlattı.