‘Duran Adam'a basında yoğun ilgi

İstanbul’daki Gezi Parkı’na yapılan müdahaleyi hareket etmeden ve konuşmadan bekleyerek protesto eden “Duran Adam” sosyal medyada trend topic olurken, internet medyası da gündemi kaçırmadı.

Duran Adama basında yoğun ilgi
18 Haziran 2013 Salı 18:02 tarihinde eklendi.

Medya Takip Merkezi (MTM)’nin hazırladığı rapora göre, konu internet medyasında 374 haberle yer aldı, 'Duran Adam'ı 5 gazete sayfalarına taşıdı.

Gezi Parkı protestolarının 22. gününde, Taksim sıra dışı bir eyleme ev sahipliği yaptı. Dün akşam saatlerinde “Duran Adam” olarak adlandırılan Erdem Gündüz, Atatürk Kültür Merkezi AKM’de asılı duran Atatürk posteri ve Türk bayrağına karşı sessiz ve hareketsiz durmaya başladı. Yaklaşık 7 saat süren eylem bir anda sosyal medya sayesinde toplumun gündemine geldi ve Twitter'da trend topic oldu.

Sosyal medyanın ardında, konunun en hızlı yayıldığı diğer mecra ise internet medyası oldu. Medya Takip Merkezi’nin 2 bini aşkın gazete, dergi ve internet sitesi üzerinden yaptığı haber takibine göre, 17-18 Haziran tarihleri arasında Duran Adam’la ilgili internet haber sitelerinde 374 haber ve yazı yayınlanırken, bu eyleme Hürriyet, Milliyet, Vatan, Takvim ve Sözcü gazeteleri sayfalarında yer ayırdı.


CİHAN