'Duran adam'ın karşısında okuyan polis

Gezi Parkı protestoları nedeniyle günlerdir izinsiz çalışan polisler, Taksim'de oluşturdukları seyyar kütüphane ile nöbetlerini sıkıcı olmaktan çıkardı.

Duran adamın karşısında okuyan polis
19 Haziran 2013 Çarşamba 16:17 tarihinde eklendi, 2.390 kez okundu.

Atatürk Kültür Merkezi önünde bekleyen polisler, bir yandan 'durma' eylemini takip ederken bir yandan da keyifli bir uğraş edinerek kitap okumaya başladı.

Çalışma koşulları itibariyle sürekli gündeme gelen polisler, Gezi Parkı protestoları sırasında yaptıkları aralıksız mesailerle konuşuldu.

Günlerdir evlerine dahi gidemeyen polisler, kimi zaman sosyal paylaşım sitelerine düşen videolarla da gündeme geldi. Polislerin Gezi Parkı ve Taksim Meydanı'ndaki nöbetleri devam ederken, bugün ilginç bir uygulama dikkat çekti. Atatürk Kültür Merkezi önünde bekleyen polisler, oluşturulan seyyar kütüphane ile kitap okumanın yeri ve zamanı olmadığını gösterdi. Seyyar kütüphanede bulunan güncel,roman ya da tarihi içerikli kitapları okuyan polisler sınıftaki öğrencileri andıran görüntü oluşturdu. Kitapların İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kütüphanesi'nden getirildiği öğrenildi.

Polislerin okuma nöbetleri devam ederken, meydanda 'durma' eylemi yapılması ortaya ilginç bir görüntü çıkardı.