Düşes'i eve hapsettik

2008 yılında Türkiye’deki yetimhaneleri dolaşarak gizli kamerayla çekim yapan York Düşesi hakkında açılan dava Sarah Ferguson’a pahalıya patladı.

Düşesi eve hapsettik
16 Ocak 2012 Pazartesi 07:52 tarihinde eklendi.

 

Sarah Ferguson ‘Türkiye’ye iade edilirim’ korkusuyla New York seyahatini iptal etti
 
Özel hayata müdahale suçlamasıyla hakkında soruşturma açılan ancak İngiltere’nin Türkiye’den gelen ifade alma talebini, “Yapılan, bizde suç teşkil etmiyor” diyerek reddettiği York Düşesi Sarah Ferguson’a seyahat şoku geldi.

Avukatları bu hafta ABD‘nin New York eyaletine gitmeyi planlayan Sarah Ferguson'a , “İngiltere sizi Türkiye’ye vermez ancak ABD’ye giderseniz yakalanıp Türkiye’ye iade edilebilirsiniz” uyarısında bulundu. Yakın çevresinde durum karşısında şoka uğradığnı söyleyen Düşes Ferguson çaresiz bir şekilde seyahat planlarını iptal etmek zorunda kaldı.

Avukatları Sarah Ferguson'ın  Türkiye ile mahkumların iadesi anlaşması imzalamış herhangi bir ülkeye gitmesi halinde tutuklanmasından korktuklarını belirtirken İngiliz basını ise tatil ve eğlenceye düşkünlüğü ile tanınan Sarah Ferguson'nın “Türkiye’de hakkında açılan dava yüzünden evine hapsolduğunu” yazdı. York Düşesi 2008’de Türkiye’deki iki çocuk yurdunda gizlice çekim yapıp bunları televizyonda yayınlamıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da önceki gün özel hayatın gizliliğini yurtta kalan 5 çocuk yönünden ihlal ettiği gerekçesiyle Sarah Ferguson hakkında dava açmıştı.
 
İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’in ortanca oğlu Prens Andrew’un eski eşi, 52 yaşındaki Sarah Ferguson;'un 22 yıla kadar mahkumiyeti isteniyor.

Vatan Gazetesi