Düsseldorf şehri 725 yaşında

Almanya’da Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletinin başkenti Düsseldorf Belediyesi 725. kuruluş yılını kutluyor.

Düsseldorf şehri 725 yaşında
06 Eylül 2013 Cuma 17:02 tarihinde eklendi.

Düsseldorf Belediyesi bu özel günü vatandaşlarla birlikte yaşamak için çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu çerçevede dün gerçekleşen senfoni programına KRV Başbakanı Hannelore Kraft’ın (SPD) davet edilmemesi dikkat çarptı.

Programa bin 600 kişiyi davet eden Düsseldorf Belediye Başkanı Dirk Elbers (CDU) Başbakan Kraft’a davetiye göndermedi. Hükümet bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmaktan kaçınırken, Düsseldorf Belediyesi Basın Bölümünden Natalia Fedossenko Bild gazetesine yaptığı açıklamada KRV Meclis Başkanı Carina Gödecke (SPD) ile eyaletin en yüksek mertebesinden bir şahsiyetin davet edildiğini ve kendisinin bu gecede doğrudan Belediye Başkanı Elbers’in yanında oturacağını söyledi.

Öte yandan kentte yıldönümü kutlamaları çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Bugün ve yarın devam edecek olan program çerçevesinde Düsseldorf belediye binası ve KRV meclisi arasında tiyatro ve sanat gösterilerinin yanı sıra kentin tarihçesi de tanıtılacak. Düsseldorf’ta yaklaşık 600 bin vatandaş yaşıyor.


CİHAN