Düştü mü, düşürüldü mü?

İspanyol Swiftair şirketine ait bir yolcu uçağının havalandıktan birkaç saat sonra çölün ortasına düştüğü kesinleşmesine rağmen kazanın nasıl oluştuğu konusunda çelişkili haberler gelmeye başladı.

Düştü mü, düşürüldü mü?
25 Temmuz 2014 Cuma 11:42 tarihinde eklendi.
Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'dan Cezayir'in başkenti Cezayir'e giden Air Algeria havayolları tarafından kiralanan İspanyol Swiftair şirketine ait bir yolcu uçağının havalandıktan birkaç saat sonra çölün ortasına düştüğü kesinleşmesine rağmen kazanın nasıl oluştuğu konusunda çelişkili haberler gelmeye başladı. 
 
Bazı basın organları uçağın Mali'nin kuzeyindeki Fransız askerleri tarafından korunan Kidal kenti yakınlarında düştüğüne işaret ederek buranın isyancılarla Fransız askerleri tarafından çatışmalara sahne olan bir bölge olduğuna dikkat çektiler. Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius'ın “ uçağın kaza sonucu düştüğünü tahmin ediyoruz" yönündeki açıklaması ise kafalarda soru işareti bıraktı. Fransız hükümetide uçağın çatışmalı bir bölgede düştüğünü onayladı ancak isyancıların uçağı havada vuracak güce sahip silahın olmadığını hatırlattı. 
 
Bu arada Fransa Devlet Başkanı François Hollande, kabinenin önemli bakanlarını Elíseo sarayında acil toplantıya çağırdı. Toplantıya Fransa Başbakanının yanısıra Dıişileri,İçişleri, Ulaştırma ve Ulusal güvenlikten sorumlu yetkililerin katılacağı duyuruldu. 
 
Öte yandan Uluslararası Havacılık Kurumu bir bildiri yayınlayarak savaş halinde bulunan bölgelerde yeni bir uçuş haritasının belirlenmesi için ilgili yetkililerin acilen biraraya gelmesini istedi.
 
CASTRO'NUN KIZI UÇAKTAYDI İDDİALARI
 
Uçağının düşmesinden sonra yolcu listesinde Küba Devlet Başkanı Raul Castro'nun kızı Mariela Castro'nun da olduğu iddialarını Mariela'nın bizzat kendisi yalanlandı. Telesur televizyonuna konuşan Mariela Castro düşen uçağa hiçbir şekilde binmediğini söyledi.