Düşük fiyata benzin geliyor

Hızla artan ve cep yakan akaryakıt fiyatları İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni harekete geçirdi.

Düşük fiyata benzin geliyor
31 Mart 2011 Perşembe 14:02 tarihinde eklendi.

 

Belediye, Halk Ekmek'te ve Halk Et projesinde olduğu gibi hesaplı akaryakıt sunan bir marka sunacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, katıldığı bir televizyon programında İBB bünyesinde benzin istasyonları zinciri kurarak bir akaryakıt markası oluşturmak istediklerini belirtti. 
 
Topbaş projeyle ilgili olarak, "İPARK gibi şehrin önemli ekonomik değeri olacak bazı projelerimiz var. Bir tanesi benzin istasyonu zinciri yapıp akaryakıt markası oluşturup satmak. Bir de belediye olarak web televizyonculuğuna soyunduk. Taksiler, meydanlar gibi her tarafta olacak bir yayın ağı oluşturulacak. Bunlar kentliye hizmet için yapılan önemli şeyler" açıklamasını yaptı.
 
HALK EKMEK BÜYÜYOR
 
Kadir Topbaş'ın belediye bünyesinde benzin istasyonu işletecekleri açıklaması akıllara İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Halk Ekmek A.Ş.'yi getirdi. İstanbulluların düzenli, ucuz, sağlıklı ve kaliteli ekmek ile un ve undan mamul her türlü yiyecek maddesi ihtiyacını karşılamak üzere kurulan Halk Ekmek halen üç fabrikada üretim yapıyor ve bin 500'e yakın noktada tüketiciye ulaşıyor. Başta normal ekmek olmak üzere 36 çeşit unlu mamulün üretimini yapan Halk Ekmek A.Ş., başlangıçtan itibaren ekmek fiyatlarının belirlenmesinde düzenleyici rol oynuyor.
 
HALK ET PROJE AŞAMASINDA
 
İBB daha önce de İstanbul genelinde Halk Ekmek A.Ş. benzeri yapılanmayı Halk Et A.Ş. olarak hayata geçirmeyi planladığını açıklamıştı. Bu sayede İstanbullular'a ucuza et yedirmek hedefleniyordu. İBB Başkanı Kadir Topbaş kendisine gelen talepler ve projeler doğrultusunda bu proje için özel bir ekip oluşturdu. Detaylı bir fizibilite çalışması yapan ekip, İstanbul Perakendeci ve Kasaplar Esnaf Odası ve Et Üreticileri Birliği ve sektörün diğer büyük oyuncuları ile bir araya geldi. Bu çalışma sırasında iki ayrı yatırım fikri oluştu. 
 
Bunlardan ilki fason üretim yaptırıp mağaza yolu ile satış yapmak olarak öne çıktı. İkinci yatırım fikri ise Halk Ekmek A.Ş'de de olduğu gibi entegre bir tesis kurarak, eti besicilikten rafa kadar taşıma olarak planladı. Henüz fizibilite çalışmaları yapılan projenin yatırıma ne zaman başlanacağına karar verilmiş değil.