Duvar yıkıldı: 2 ölü, 1 yaralı!

Elazığ'da evlerinin önünde oyun oynayan çocukların üzerine komşularının odunluk yapmak için merdiven altına briketten yaptırdığı duvar yıkıldı.

14 Ekim 2013 Pazartesi 21:13 tarihinde eklendi.
Göçük altında kalan 10 yaşındaki Ayşe Adsız ile kuzeni 3 yaşındaki Nusret Adsız, hayatını kaybederken, Ayşe Adsız'ın kardeşi 7 yaşındaki Elif Adsız ağır yarlandı.
 
Olay, Elazığ'ın Sürsürü Mahallesi Taşlı Sokak üzerindeki iki katlı kerpiç evin önünde bugün saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Kerpiç ve toprak evlerinin bulunduğu bölgede, iki katlı evlerinin önüne çıkıp oyun oynayan.Ayşe Adsız, kardeşi Elif Adsız ve kuzenleri Nusret Adsız'ın üzerine komşu evin merdivenlerini odunluk yapmak için örülen yaklaşık 2 metre yükselendiğindeki briketten yapılmış duvar yıkıldı.
 
Büyük bir gürütüyle yıkıldan ve duvardan tozların yükseldiğini görenler bir yandan çocukları kurtarmaya çalışırken bir yandan da 112 Acil Servis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. Ekipler gelene çocukları çöken duvarın altından çıkaran vatandalar hataneye götürmek yola çıkardı. Ancak çocuklardan Ayşe Adsız ile Nusret Adsız, yolda yaşamlarını yitirdi. Ağır yaralanan Elif Adsız ise Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
 
Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekipleri olay yerinde geniş çaplı araştırma yaptı. Ördürdüğü duvar çöken ev sahibi gözaltına alınırken, başlatılan geniş çaplı soruşturma sürdürülüyor.
 
Sürsürü Mahalle Muhtarı Abdulkerim Sarıaydın, çocukların ölümünden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, kerpiç ve toprak yapılan mahallenin çok ciddi bir sorunu olduğunu söyledi. Sarıaydın, şunları söyledi:
 
"Ben gerekli dilekçeleri Afet İşleri'ne Belediye'ye de vermiştim. Bir an önce buranın kentsel dönüşüme alınması için başvurularda bulunmuştum. Yani illa bir can kaybı olacak da ondan sonra mı alınacak? Milletvekillerinin de hepsinin haberi vardı. Sürsürü er ya da geç can kaybı yaşayacaktı çünkü evlerin hepsi toprak. Can kayıpları yaşanmadan evvel muhtar olarak ben bütün birimlere gerekli dilekçeleri vermiştim. Neden buna hız verilmedi? Neden bugün beklendi? Vatandaş zaten bana her gün söylüyordu bir gün evlerimiz çökecek diye. Şu andaki olay zaten her şeyi gözler önüne seriyor. Artık buna bir çözüm bulunması lazım. Sürsürü'nün tepe kısmındaki 250 hanelik alanda kentsel dönüşüm yapılacaksa bir an evvel yapılsın."
 
Mahalle sakinlerinden Kazım Akyıl, "Sürsürü Mahallesi yıllar evvel topraktan yapılmış bir mahallemizdir. Bu nedenle de her gün bir duvar yıkılıyor. Muhtarımız gerekli başvuruları yaptığı halde bir türlü olumlu cevap alınmadı ve bir şey yapılmadı. Acilen bir şeyler yapılması lazım ve buradan sesleniyoruz; daha fazla can kayıpları olmadan muhakkak bir şeyler yapsınlar" dedi.

DHA