Duyuruyu gören koştu

RİZE’de belediyeler ve okullarda 9 ay geçici süre ile çalıştırılmak üzere 1600 kişinin işe alınacağına ilişkin duyuru üzerine yüzlerce kişi Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’ne akın etti.

Duyuruyu gören koştu
28 Eylül 2015 Pazartesi 13:03 tarihinde eklendi.
RİZE’de belediyeler ve okullarda 9 ay geçici süre ile çalıştırılmak üzere 1600 kişinin işe alınacağına ilişkin duyuru üzerine yüzlerce kişi Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’ne akın etti. Sabahın erken saatlerinde kurum binası önünde beklemeye başlayanlar merdivenlerde kuyruk oluşturdu.
 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında il merkezi ve ilçelerde belediyeler ve okullarda 9 ay geçici süreyle 1600 kişinin hizmetli kadrosunda istihdam edilmesi için çalışma başlatıldı. Bugün başlayan iş başvuruları için Rize Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü’ne çok sayıda başvuru yapıldı. İş Kurumu İl Müdürlüğü merdivenlerinde uzun kuyruklar oluştu. Bazı kişilerin iş başvurusu yapmaya yanlarında çocukları olduğu halde geldiği göze çarptı. 10 gün sürecek başvurularının ardından işe alınacaklar kura yöntemi ile belirlenecek.

DHA