Düzenek vatandaşın elinde kaldı

Bursa’da Yıldırım İhtisas Kavşağı'nda bulunan özel bir bankaya ait ATM’den para çeken Şaban M., kartını almak isterken dolandırıcılık için yerleştirilen düzenekle karşılaştı

Düzenek vatandaşın elinde kaldı
15 Mayıs 2013 Çarşamba 09:59 tarihinde eklendi.

Bursa’da Yıldırım İhtisas Kavşağı'nda bulunan özel bir bankaya ait ATM’den para çeken Şaban M., kartını almak isterken dolandırıcılık için yerleştirilen düzenekle karşılaştı. Sırada bekleyen diğer vatandaşlara durumu anlatınca olay yerine hemen polis çağrıldı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekipleri, bankamatiğe takılı olan düzenek ile bankamatik okuma kartlarını sökerek incelenmek üzere emniyete götürdü. Vatandaşlardan bu tür olaylara karşı duyarlı olmalarını isteyen emniyet birimleri, gördükleri her hangi bir anormallikte hemen polisi aramalarını tavsiye etti.

Böyle bir olayla ilk kez karşılaştığını belirten Şaban M., şunları söyledi: “Bankamatiğe çip takmışlar, biz farkına varmadık. Ben bankadan para çektim, kartımı çıkarırken kartla birlikte düzenek de birlikte çıktı. Burada bulunan bazı arkadaşlar ise beni, ‘kartı kullanma düzenek kurulmuş’ diye uyardı. Biz de polise haber verdik. Benim bilgilerim de çipe geçmiş. Biz de bekliyoruz. Kartlarımı bankayı arayıp iptal ettirdim ama hesabımı iptal etmedim. Buradan çıkacak neticeye göre hesabımı da iptal edeceğiz.” Kartında yalnızca 150 lira para kaldığını bildiren Şaban M., “Ben devamlı hesabıma para çekip yatırıyorum. Maaşımı aldığımda hesabım tehlikeye girecek.” şeklinde konuştu.

Hesabına para yatırmak için ATM önünde sıra bekleyen İlhan Demir ise düzeneği son anda fark ettiklerini belirtti. Demir, “Arkadaş buradan para çekiyordu, parayı alıp kartı alınca elinde bu çip kaldı. Biz de bunun düzenek olduğunu görünce polise haber verdik. Kartla birlikte bu takılan düzenek arkadaşın elinde kaldı. İçinde okuyucu gibi bir şey var.” dedi.


CİHAN