e-dershane geliyor!

Geçen yıl pilot uygulama yapıldı, 45 bin öğrenci internetten dershaneye gitti. Sadece matematik ve fizik dersleri interaktif verildi. Bakan Nabi Avcı sistemin geliştirilmesi talimatını verdi.

e-dershane geliyor!
19 Kasım 2013 Salı 09:58 tarihinde eklendi.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın dershaneleri kapatmaya ilişkin çalışmasında sona yaklaşılırken, ücretsiz olarak Halk Eğitim Merkezleri ve okullarda açılacak kursların yanı sıra internetten “dershane” de yaygınlaştırılacak. Geçen yılki pilot uygulamadan 45 bin öğrenci faydalandı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2012 yılı Kasım ayında “MEB’den 12. Sınıf Öğrencilerimize YGS ve LYS’ye Destek Projesi” başlığı ile duyurduğu pilot uygulama başarılı oldu. Bakanlık dershaneleri kapatma çalışmasıyla paralel olarak internetten dershaneyi de geliştirecek.
 
45 bin kişilik test
 
Sadece lise son sınıf öğrencilerinin kaydının alındığı web tabanlı destek programı kapsamında öğrenciler pilot uygulama kapsamında Matematik ve Fizik dersi için interaktif sınıflarda ders aldı. 45 bin öğrenci dershaneye kayıt yaparken, ilgi beklenenden fazla oldu. Milli Eğitim Bakanlığı projeyi genelleştirme ve tüm derslere yaymayı gündemine aldı. Dershane sistemine “e-dershane” ile darbe vurulması da bekleniyor. İnternetten canlı olarak takip edilip soru da sorulabilen sistemde öğretmenler tüm konuları detaylı olarak öğrencilere aktarıyor. Öğretmenlere yazılı olarak soru da gönderilebiliyor. Sadece 12. sınıf öğrencilerinin katılabildiği dershaneden mezun öğrencilerin de yararlanması için çalışma yapılacağı ifade ediliyor. Öğrenciler internetten dershane ile evlerinden, yatılı öğrenciler de etüt salonlarında bu dersleri alabilecekler.
 
SİSTEM NASIL İŞLEYECEK?
 
Öğrenciler sisteme bağlanarak söz isteyecek. Söz verildiğinde sesli ve görüntülü olarak sorularını yöneltebilecekler. Bakan Avcı, sistemin başarılı olduğunu belirterek, “Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü üzerinden yürütülen bir pilot proje var. “E-kurs” uygulaması ile internetten canlı yüz yüze soru sorulabilen gerçek zamanlı kurs var. 45 bin öğrenci eğitim aldı. En dezavantajlı öğrenciyi en iyi öğretmenle buluşturduk teknolojik imkan sayesinde. Bu kurs yayılacak, geliştirilecek” dedi.

Vatan Gazetesi