E-reçete önce özelde

Bakan Akdağ, ''e-reçete uygulaması''na ilişkin ''Şu anda özel hastanelerde ve aile hekimliğinde başlıyor. Kamu hastanelerinde henüz başlamıyoruz'' dedi

E-reçete önce özelde
30 Haziran 2012 Cumartesi 18:51 tarihinde eklendi, 1.254 kez okundu.

 

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Erzurum'da, Yunus Emre Mahallesi'nde SODES tarafından desteklenen Dosteli Gençlik Merkezi Projesi kapsamında yaptırılan ''Erzurum Vefa Derneği''nin açılışını yaptı.
 
Daha İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik ile satranç da oynayan Akdağ, bir gazetecinin, ''e-reçete uygulaması yarın başlayacak. Bu konuda ne söyleyeceksiniz?'' sorusu üzerine şöyle konuştu: 
 
''e-reçete uygulaması Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Bakanlığı'nın birlikte geliştirmeye çalıştığı bir uygulama. Şu anda özel hastanelerde ve aile hekimliğinde başlıyor. Kamu hastanelerinde henüz başlamıyoruz. Biraz sistemin gelişmesini bekliyoruz, kamu hastanelerinde de başlamak için. Başlangıçta belki ufak tefek düzeltilmesi gereken kısımlar ortaya çıkabilir. Ancak netice itibarıyla hayırlı bir başlangıç, inşallah iyi olacak.''
 
Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasına ilişkin soruyu da Bakan Akdağ, ''Adalet Bakanımız konunun üzerinde çalışıyor'' diye yanıtladı.