EBK artık balık da satacak

Et ve Balık Kurumu, et ve et ürünlerinin yanı sıra balık satışı da yapacak. Fileto ve temizlenmiş alabalık ve fileto somon satışı ile balık satışına başlayan EBK, yakın süre içerisinde levrek ve hamsi de satışa sunacak.

EBK artık balık da satacak
14 Aralık 2011 Çarşamba 12:53 tarihinde eklendi, 3.949 kez okundu.

 

Özelleştirme öncesinde balık işleme tesisi ve gemileri bulunan, ancak bunların devredilmesi ve satılması nedeniyle uzun süredir balık satışı yapmayanEt ve Balık Kurumu (EBK), bu ay itibarıyla balık satışına başladı.
 
Buna göre, kurul ilk etapta, fileto alabalık, temizlenmiş alabalık ve fileto somon satışı yapacak.
 
Yakın bir sürede bu ürünlere levrek ve hamsi de eklenecek.
 
"SATTIĞIMIZ BALIĞA YOĞUN İLGİ VAR"
Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü Bekir Ulubaş, Et ev Balık Kurumunun özelleştirilmeden önce Fatsa'da balık işleme tesisi ve gemileri bulunduğunu, bunların devredildiğini ve satıldığını bundan dolayı da kurumun balık satışını durdurduğunu anlattı.
 
Özelleştirmeden çıktıktan sonra Sincan Kombinasında fileto balık ve temizlenmiş balık yapmak için balıkla ilgili teknolojik yatırım yaptıklarını bildiren Ulubaş, ayrıca özel sektörden de hizmet alımı ile balık temini etmeye başladıklarını kaydetti.
 
Ulubaş, 2 Aralık tarihinden itibaren de franchise mağazalarında balık satışının yapılmaya başlandığını ifade etti.
 
Kurumun sattığı balığa talebin her geçen gün arttığına dikkati çeken Ulubaş, " Et ve Balık Kurumu güven duyulan bir devlet kurumu, kurumun isminde balık olduğu halde balık satmamamız yadırganıyordu. Bundan sonra tüm mağazalarımızda satışlarımız sürekli devam edecek piyasada balıkla da ismimizi duyuracağız" dedi.
 
Satılan balıkların yerli olduğuna işaret eden Ulubaş, şu anda fileto alabalık, temizlenmiş alabalık ve fileto somon satışı yaptıklarını, yakın zamanda da levrek ve hamsiyi de fileto ve temizlenmiş olarak müşterilerin isteğine sunacaklarını ifade etti.
 
Ulubaş, 2012 yılı içerisinde 50 ton civarında balık satışı planladıklarını bildirdi.
 
Fatsa'daki konserve balık işletmesinin devredildiğini, şu anda o teknolojiye sahip olmadıklarını ifade eden Ulubaş, konserve balığa müşteri talebi çok olursa özel sektörden hizmet almayı planladıklarını sözlerine ekledi.