EBK, Suluova'da et kesimine başladı

Türkiye Et Balık Kurumu (EBK) Amasya'nın Suluova İlçesi'nde kilosu 15 liradan et kesimine başladı.

EBK, Suluovada et kesimine başladı
11 Ocak 2013 Cuma 23:19 tarihinde eklendi, 1.219 kez okundu.

 

Suluova Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Esem Kodaman, ilçe besicileri olarak Türkiye Et Balık Kurumu'na yaptıkları taleplerinin kabul edilerek et kesimine başlandığını açıkladı. Besicilerin yüksek girdiler ve düşük et kesim fiyatları nedeniyle son iki yıldır büyük sıkıntı çektiğini belirten Kodaman, bölgede özel sektörün et kesim fiyatlarının 13 ile 14 lira olduğunu, bu fiyattan besi üreticilerinin zarar ettiğini ve paralarını zaman zaman da alamadığını aktarıp sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun üzerine ilçemizden 12 kişilik bir heyet ile ülkemiz genelinde 15 liradan et kesimi yapan Türkiye Et Balık Kurumu'na müracaat ederek bu fiyattan ilçemizde de kesim yapmasını talep etmiştik. Önceki hafta Et Balık Kurumu Yozgat Kombinası yetkilileri gelerek et kesiminin yapılacağı Suluova Pan Et A.Ş. tesislerinde incelemelerde bulundular. Elde edilen raporlar neticesinde Et Balık Kurumumuz ilçemizde et kesimi yapılması yönünde karar aldı ve bu gün itibariyle Suluova Pan Et A.Ş. tesislerinde et kesimine başlandı” dedi.
 
İlk etapta haftalık 100 hayvan kesimi yapılacağını belirten Kodaman; “Devletimiz et fiyatlarını dengede tutmak ve Suluovalı besicilerimizin zararının önüne geçmek için 15 liradan et kesimine başladı. İlçe besicilerimiz için bu çok önemli bir gelişmedir” dedi.
 
Yaklaşık 40 bin besi hayvanı bulunan Suluova’nın Türkiye kırmızı et tüketiminin %3,8‘ini karşıladığını iddia eden Kodaman; “Suluovalı besicilerimiz büyük sevinç yaşıyor, çünkü artık zarar etmeyecekler. Bu konuda bizlere destek veren AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek Beye, Et Balık Kurumu Yetkililerine, Et Balık Kurumu Yozgat Kombinası Yetkililerine, AK Parti İlçe Başkanı Aydın Korkmaz’a, Pan Et A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Gümüş’e, Suluova Besiciler Kooperatif Başkanı İdris Yavuz ve Pan Et A.Ş. Genel Müdürü Celal Yörgüç’e teşekkür ederiz."
 
Kilosu 15 liradan et kesiminin başlamasından büyük sevinç duyduklarını belirten Suluovalı besi üreticileri ise, besilik hayvan potansiyeli bakımından ülke sıralamasında daima ilk üçe giren Suluova’da Et Balık Kurumu'nun ilçede et kesim kombinası kurmasını talep etti.

CİHAN