Ebola salgını yayılıyor

Uganda’da önceki gün bir kişinin hayatını kaybettiği Ebola salgını yayılıyor. Ugandalı sağlık görevlileri, ülkenin batısında ölümcül 'Ebola' virüsü nedeniyle 14 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ebola salgını yayılıyor
31 Temmuz 2012 Salı 11:54 tarihinde eklendi, 1.110 kez okundu.

 

Dünya Sağlık Örgütü, Uganda’da 14 kişinin tedavisi bulunmayan Ebola virüsünden dolayı öldüğünü açıkladı. Ugandalı yetkililer halka fiziksel temasın kesilmesi çağrısında bulundu.
 
Başkent Kampala’nın 170 km batısındaki Kagadi bölgesinde ölümlere yol açan virüsün fiziksel temas yoluyla hızla yayıldığını açıklayan Ugandalı yetkililer karantinaya alınanların sayısının her geçen gün arttığını ifade etti:
 
“Hastanelerde çalışan 34 sağlık görevlisi hastalarla temas ettikleri için gözetim altında tutuluyor. Halktan da karantinaya alınanlar var. Meslektaşlarımın verdiği bilgilere göre daha çok fiziksel temastan dolayı bu rakam artacaktır.”
 
Yetkililer ayrıca, virüs nedeniyle ölenlerin cesetlerinin hemen gömülmesi yerine gerekli araştırma için ilgili kurumlara teslim edilmesini tavsiye ediyor.
 
Euronews'ın haberine göre; 2000 yılında ölümcül Ebola virüsünden dolayı 200’den fazla kişinin öldüğü Kampala’da halk salgının yayılmasından endişe ediyor.
 
İlk olarak 1976 yılında Kongo’da görülen Ebola virüsü adını Afrika’daki bir nehirden alıyor. İshal, kanama, boğaz ağrısı, yüksek ateş ve deri döküntüsü gibi belirtiler gösteren vakaların yüzde 90’ı ölümle sonuçlanıyor.

NTV