Eboue: Bir şampiyonluk daha yaşamak istiyoruz

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Emmanuel Eboue, sezona iyi hazırlanıp bir şampiyonluk daha yaşamak istediklerini söyledi.

Eboue: Bir şampiyonluk daha yaşamak istiyoruz
10 Temmuz 2013 Çarşamba 15:28 tarihinde eklendi.

Sarı - kırmızılı takımın Birmingham'da yapılan çalışması öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan tecrübeli oyuncu, "Tanrı'ya şükürler olsun. Buraya güvenli bir şekilde geldik. Onun haricinde taraftarlarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Çünkü buraya geldiğimizde bizi karşılayan bir taraftar grubumuz vardı. Burada önemli bir hazırlık dönemi geçiriyoruz. Çok önemli ve zor bir sezon bizi bekliyor. Çok konsantre bir şekilde yeni sezona hazırlıklarımıza devam ediyoruz." dedi.

Galatasaray'da iki sezondur kazanılan ve şampiyonluk olduğunu ifade eden Eboue, "İki sezondur Galatasaray'dayım. İki yıldır kazanılmış iki önemli şampiyonluk ve başarılar var. Kişisel amacım önümüzdeki sezon şampiyonluk yaşamak. Tükım içindeki hedef de bu. undan önceki şampiyonluklar için şükretmek istiyorum. Bu sane mutlaka hem bizim için hem Galatasaray hemm de bütün takmlar için çok zor bir sezon olacaktır. Bütün takmlar için daha zor bir sezon geçecek. Bu yüzden sezona iyi hazırlanıp hem takım hem taraftarımız için bir şampiyonluk yaşamak istiyoruz." diye konuştu.

Öte yandan takıma yeni katılan Chedjou ile ilgili bir soruya ise tecrübeli savunma oyuncusu, şu cevabı verdi:

"Chedjou'nun transeri takıma önemli bir güç katacaktır. Kendisi çok önemli bir futbolcudur. Galatasaray'a geliyorsanız ve Galatasaray'da oynayacaksanız, hakettiğiniz için buradasınız. Kendisini çok iyi şekilde karşıladık. Benim Dany'nin, Amrabat'ın olması O'na adaptasyon sürecinde yardmcı olacaktır. Bir çok Afrikalı'nın olduğu gibi. Biz de takım olarak arkasında duracağız. O da bize çok artılar getirecektir."

TFF'NİN ALMIŞ OLDUĞU YABANCI KONTENJANI

Öte yandan Türkiye Futbol Federeasyonu'nun almış olduğu 6+0+4 yabancı kuralının kendilerini etkileyip etkileyemeceği şeklindeki soruya ise Eboue, şöyle cevap verdi:

"Bu kural hakkında bilgimiz var. Hocamızla da bunun konuşmasını yaptk. Sonuçta alınmış bir karar. Bunun üzerinde durmaya gerek yok. Diğer taratan da herkesin elinden elenin hepsini yapması, kim oynarsa oynasın önemli olan Galatasaray'ın başarısı. Kazandığınız zaman takım olarak kazanıyorsunuz aynı şekilde kaybettiğinizde de takım olarak kaybediyorsunuz. Mutlaka yabancların işi zorlaşıyor. Önemli olan kendinize inanmanız herşeyden önce Tanrı'ya inanmış olmanız."


CİHAN