Ece Temelkuran çileden çıktı

Kendisi hakkında Taraf gazetesinde yer alan bir yazı Ece Temelkuran'ı çok kızdırdı. İşte o yazı ve ardından Twitter'da yaşananlar...

Ece Temelkuran çileden çıktı
04 Nisan 2012 Çarşamba 08:31 tarihinde eklendi, 1.754 kez okundu.

 

Habertürk’ten ayrılması ve ardından Lübnan Gazetesi olan El Akhbar’a demeç vermesi, sosyal medyada polemik konusuna dönüşen gazeteci Ece Temelkuran, bugün Taraf’ta yayınlanan bir haber yüzünden çok sinirlendi. 
 
Temelkuran Taraf’ta Ceren Kenar’ın yazdığı yazıdan yola çıkılarak hazırlanan haberi eleştirdi. Temelkuran’ı kızdıran yazıda eski eşi Özgür Mumcu’nun babasının Hizbullah tarafından öldürüldüğü iddiası hatırlatılıyor ve Temelkuran’ın Hizbullah’a yakın bir yayın organında yazıyor olması eleştiriliyor. 
 
İŞTE O HABERDEN BİR BÖLÜM
 
Kenar’ın yazısına göre Temelkuran, Hizbullah ile güçlü ilişkiler içinde olan AL Akhbar gazetesinde her hafta Türkiye’nin "otokrat" bir rejimle yönetildiğine dair iddialardan oluşan yazılar kaleme alıyor. 
 
Türkiye’deki muhafazakar kesimlere karşıtlığı ile bilinen Temelkuran’ın, radikal görüşlü böyle bir gazetede yazı yazması kafalarda soru işaretlerine sebep oldu. Bilindiği üzere Ece Temelkuran yakın zamana kadar faili meçhul bir cinayete kurban giden ve faillerinin Hizbullahçılar olduğu iddia edilen Cumhuriyet Gazetesi yazarı Uğur Mumcu’nun oğlu Özgür Mumcu ile evliydi. Mumcu cinayeti ile ilgili çok sayıda Hizbullah üyesi yargılanmış ve haklarında müebbet hapis kararları çıkmıştı. Şimdi kamuoyu, sol kesim için simge olmuş bir isim olan Uğur Mumcu cinayetini işleyen bir örgütle Temelkuran’ın hangi ortak noktada buluştuğunu merak ediyor. 
 
NEREDEYSE ULUSLARARASI AJAN YAPTILAR
 
Temelkuran, Taraf’taki haberi kullanan sitelere de deyim yerindeyse ateş püskürdü. İşte Temelkuran’ın attığı mesajlar:
 
*Siyasi angajmanları olan bir öğrencinin "ortadoğu Analizi" adı altında yazdığı en sıradan Lübnan kahvesinde duyabileceğiniz laf çorbası+
 
*bir yazısı ortada dolaşıyor.Uluslararası ajan yaptılar yapacaklar beni.Bugün gazetesini ve Kanaltürk’ün sitesini ciddiyete davet ediyorum.
 
LÜBNAN HİZBULLAH’I İLE TÜRK HİZBULLAH’INI KARIŞTIRAN CAHİLLER
 
*Haberleri okuyup Lübnan’ı bilmeyenler için:Al Akhbar emperyalizm karşıtı bir gazetedir, Arap dünyasının önemli isimleri bu gazetede yazar+
 
*Lübnan Hizbullah’ının Türkiye’deki Hizbullah’la karıştırılması için ise söyleyecek laf bulamıyorum. Cehaletin bu kadarı!
 
SAĞIR SULTAN DUYDU ONLAR YENİYİMİŞ GİBİ HABERLEŞTİRDİLER
 
*8 haftadır duyurduğum ve hepsi Arapça’ya, Fransızca’ya, Türkçe’ye de çevrilen İngilizce Al Akhbar yazılarımı , sağır sultandan sonra duyup+
 
* bunu haber zannetmek akıl almaz bir sefalet. Kelimelerin ne tehlikesini bilmeyecek toylukta 1 gencin 1 cümlesini kaynak göstererek hem de!
 
TARAF, BUGÜN VE KANALTÜRK İLE DALGA GEÇTİ  
 
*Taraf, Bugün ve Kanaltürk sitelerine ve bu haberi kullanan bütün sitelere bravo! Hakikaten hizmette sınır yokmuş!
 
*Taraf gazetesinin de Ortadoğu analizi(!) yayinlarken Al Akhbar sitesinin Suriye’de rejim tarafindan yasaklı olduğunu bilmesini beklerdim.
 
YAZIYI YAZAN CEREN KENAR’DAN CEVAP GECİKMEDİ
 
Diğer yandan Ece Temelkuran’ın kendisinin hedef gösterildiği yönünde iddialarının hezeyan olduğunu ise medya camiasında şu sıralar ortadoğu analizleri ile yıldızı parlayan Ceren Kenar, Temelkuran’a tepkisini şu Tweet’ler ile ifade etti:
 
*Ya bu ece temelkuran’in her elestiri veya gozleme "hedef gosteriliyorum" hezeyani nedir?
 
*Al-akhbar hizbullah ile guclu iliskileri olan bir yayin organidir. Bunun aksini iddia etmek icin ya yalanci ya da cahil olmak lazim.
 
*Ece temelkuran beni "siyasi angajmanli" "toy" ve "ogrenci" olmakla sucluyor.. Cumledeki hiyerarsi kurma bicimlerini bulunuz. Ygs sorusu