Ece Temelkuran da gitti

Yiğit Bulut'tan sonra Ece Temelkuran da gitti. Habertürk Gazetesi, 'Kıyıdan' adlı köşesinde kaleme aldığı etkili yazılarıyla dikkat çeken yazarlarından Temelkuran'ın işine son verdi

Ece Temelkuran da gitti
05 Ocak 2012 Perşembe 08:24 tarihinde eklendi, 1.325 kez okundu.

 

Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Yiğit Bulut'un görevden alınmasından sonra bu kez de gazetenin köşe yazarlarından Ece Temelkuran'ın işine son verildi.
 
Habertürk Gazetesi'ndeki 'Kıyıdan' adlı köşenin sahibi ve Habertürk TV'de yine aynı adlı programın yapımcısı ve sunucusu Ece Temelkuran, ayrılık haberini sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan kendisi duyurdu.
 
Tunus'tan tweet atan Gazeteci Ece Temelkuran, 'İlk önce benden duyun isterim. Habertürk benimle de yolunu ayırdı. Bütün çalışma arkadaşlarıma başarılar dilerim' diye yazdı.
 
BİR ÇOK ÖDÜL SAHİBİ GAZETECİ
 
1973 yılında İzmir'de doğan Gazeteci-Yazar Ece Temelkuran, 1991 yılında Bornova Anadolu Lisesi'ni, 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Ece Temelkuran  Gazeteciliğe 1993 yılında Cumhuriyet'te başladı.
 
Daha sonra CNNTürk, Milliyet ve son olarak da Habertürk'te çalıştı. Bugüne kadar 11 kitap yazan Ece Temelkuran, kazandığı ödüllerle de dikkat çekti.
 
İşte bunlardan bazıları:
- Yılın Gazetecisi Ödülü 1996 (Alman Hükümeti) 
- En İyi Gazeteci-Yazar Ödülü 1998, (Genç Mülkiyeliler Topluluğu)
- Barış Kalemi Ödülü (Çağdaş Gazeteciler Derneği)
- Barış Dostluk Demokrasi Ödülü 2007 (Diyarbakır Demokrasi Platformu)
- Ayşenur Zarakolu Düşünceye Özgürlük Ödülü 2008 (İnsan Hakları Derneği)