Ecem ve teyzesinin ölümüne neden olan müteahhit serbest

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, geçen 11 Ağustos'ta yolun karşısına geçmek isteyen 60 yaşındaki Lütfiye Yurdaer ile 10 gün sonra gelin olmaya hazırlanan 26 yaşındaki Ecem Haliloğlu'na otomobille çarparak ölümlerine neden olan ve olay yerinden kaçan müteahhit N.D., geçen pazartesi günü Ankara'da polise teslim oldu. N.D., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ecem ve teyzesinin ölümüne neden olan müteahhit serbest
10 Aralık 2016 Cumartesi 11:35 tarihinde eklendi.
Kaza, geçen 11 Ağustos'ta Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda meydana geldi. Konak'tan Balçova yönüne giden Ankaralı müteahhit N.D. yönetimindeki 06 DM 4333 plakalı otomobil, yolun karşısına geçmek isteyen Lütfiye Yurdaer ve 10 gün sonra evlenmeye hazırlanan Ecem Haliloğlu'na çarptı. Sürücü N.D., kazanın ardından otomobilinden inerek kaçtı. Çarpmanın etkisiyle yola savrulan ve ağır yaralanan Haliloğlu ile teyzesi Lütfiye Yurdaer, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. 
 
Kaza yerinden geçen bir motosiklet sürücüsünün, kask kamerasıyla tesadüfen çektiği görüntüleri sosyal medya hesabından yayınlaması, kaçak sürücünün bulunması için Ecem'in ailesine yeni bir umut oldu. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında araştırma yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ilk olarak aracın plakasından ruhsat sahibine ulaştı. Ancak ruhsat sahibinin, kaza anında aracın kendisinde olmadığı yönünde bilgi vermesi üzerine, sürücünün bulunması için yeniden çalışma yapıldı. Bu arada o akşam aracı, ruhsat sahibinin akrabası olan müteahhit N.D.'nin ödünç aldığı anlaşıldı. 
 
SÜRÜCÜ TESLİM OLDU
 
Otomobiliyle Lütfiye Yurdaer ve Ecem Haliloğlu'na çarptıktan sonra aracı olay yerinde bırakarak kaçan Ankaralı müteahhit N.D., geçen pazartesi günü Ankara'da bir polis merkezine giderek teslim oldu. N.D.'nin ifadesinde, "Ben tedavi için Ankara'da idim. Bir yıldır yatak istirahatliydim. İzmir'de iyi bir doktor olduğunu söylediler. Ben de oraya gittim. Olay tarihinde saat 01.30'da kaza meydana geldi. 06 DM 4333 plakalı aracı ben kullanıyordum. 3 şeritli yoldu. Yol karanlıktı. Olay sırasında alkolsüzdüm. Maktuller yaya idi. Başka araçtan kaçtıklarını düşünüyorum. Bir anda önüme çıktılar. Görmem ile vurmam bir oldu. Arabamın sağ ön kısmı ile çarptım. Olaydan dolayı üzgünüm. Maktullerin zararlarını da karşılayacağım" dediği öğrenildi. 
 
Emniyette ifadesi alınan Demir, işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Acılı ailenin avukatının bu karara itiraz edip, tutuklanması talebinde bulunacağı belirtildi. Kazayla ilgili davanın ilk duruşmasının ise ocak ayında yapılacağı bildirildi.
Mehmet GÜNEY/İZMİR, (DHA)