Ecevit'i doğum gününde unutmadılar

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker başkanlığındaki partililer, Ankara Devlet Mezarlığı’ndaki kabri başında merhum liderleri Bülent Ecevit’in 88. doğum yılını kutladı.

Eceviti doğum gününde unutmadılar
28 Mayıs 2013 Salı 12:14 tarihinde eklendi.

Eski Genel Başkan Zeki Sezer ile Ecevit hükümetleri döneminde Savunma ve Adalet bakanlıkları yapmış Hikmet Sami Türk’ün de aralarında olduğu kalabalık, Ecevit’in mezarını ziyaret edip, saygı duruşunda bulundu, karanfil bıraktı.

Kur’an-ı Kerim’in okunması ve ardından yapılan dua sonrası DSP’nin şu anki lideri Türker, Ecevit’in mezarı başındaki konuşmasında, Türkiye’de yaşayan herkesin şu anda DSP’ye mecbur olduğundan söz etti. Türker, hükümetin icraatları da eleştirerek, seçilmiş milletvekillerin hapiste, terörle mücadele eden askerlerin de terörist ilan edildiğini öne sürdü.

ECEVİT’E SÖZ VERDİ

Ekonomi ve hukuk uygulamalarına da eleştiri getiren Türker, "Bugün Türkiye’de özellikle özgürlükten ve refahtan söz edebilmek için bir başkaldırıya ihtiyaç var. Bunu zamanında sen yaptın. Emin ol öğrencilerin olarak biz DSP’liler bu başkaldırıyı yerine getireceğiz.” diyerek, mezarı başında Ecevit’e söz verdi.
Ecevit’in yolunda yürümeye devam edeceklerini de dile getiren DSP lideri, “Bunun için senin özgürlük anlayışına ihtiyacımız var. Biz bu bayrağı gelecek kuşaklara senden aldığımız ilkelerle devredeceğiz. Rahat uyu, ruhun şad olsun, tekrar doğum gününde bizlere özgürlüğü, vatan sevgisini ve Atatürk’ü hatırlattığın için, vatan milliyetçiliğine dayalı olan Türk milliyetçiliğinin devamını sağlayacağımızı vurgulama imkanı verdiğin için sana minnettarız. Yaptıkların için ne yaparsak borcumuzu ödeyemeyeceğimizi belirtmek isterim.” dedi.

DEMİREL’E BAŞSAĞLIĞI

Masum Türker, konuşmasının sonunda eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in eşi Nazmiye Demirel’in vefatına yönelik soru üzerine, “Bütün hanımlara örnek olmuştur. Ben vefatından sonra Demirel’e telgraf gönderdim. Birazdan da kendisine başsağlığı dilemek istiyorum, Allah rahmet etsin. Demirel’e sabır diliyorum. Onun ömrünün daha da uzun olmasını temenni ediyorum.” karşılığını verdi. CİHAN


CİHAN